Elektrische auto's

Opel komt met een elektrische Manta

09 juli 2021 11:50 Aangepast: 09 juli 2021 17:37

Opel komt halverwege dit decennium met een nieuwe, elektrische versie van zijn iconische Manta.

Opel heeft besloten de elektrische Manta-e in productie te nemen. De Duitse autofabrikant zegt eerder veel "geweldige feedback" op een conceptmodel van de elektrische Manta te hebben gekregen.

Het bedrijf noemt de Manta een icoon en 'een inspiratie voor de toekomst'. "Halverwege dit decennium nemen we een nieuwe Manta in serieproductie. Puur elektrisch natuurlijk", zegt Opel-ceo Michael Lohscheller. Meer details over de Manta-e maakt Opel in de toekomst pas bekend.

Strategie

De ontwikkeling van de elektrische Manta past in de strategie van Opel. Vanaf 2028 biedt het merk alleen nog elektrische auto's aan in Europa, de belangrijkste markt voor het merk. Ook wil Opel terugkeren in China.

"Tegen 2024 zijn van alle modellen ook geëlektrificeerde versies leverbaar", aldus Opel.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: elektrische Opel Corsa E is van binnen een Peugeot

Subcultuur

De Opel Manta kwam in de jaren 70 voor het eerst op de markt. Van de auto zijn in totaal meer dan een miljoen exemplaren geproduceerd.

De auto leidde ook tot een bepaalde subcultuur rond Manta-rijders. De Manta werd ook gebruikt als auto in de New Kids-films.

Elektrische versies

Opel is zeker niet het eerste merk dat een iconisch model uit het verleden gebruikt om een nieuwe auto aan te prijzen. Dat gebeurt ook steeds vaker met elektrische edities van zulke bekende modellen. Zo kwam Fiat bijvoorbeeld eerder met een nieuwe elektrische versie van de Fiat 500. Ook van het iconische Volkswagen-busje verschijnt er een elektrisch model.

Deel dit bericht ook op Instagram:

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van