Elektrisch rijden

BMW onthult nieuwe elektrische motorscooter

08 juli 2021 00:16 Aangepast: 08 juli 2021 12:35

BMW brengt volgend jaar een nieuwe elektrische motorscooter voor stadsgebruik op de markt met een futuristisch ogend ontwerp. Opvallend is onder meer het grote scherm op het stuur.

De BMW CE 04 is volgend jaar te koop, maakte de Duitse fabrikant woensdag bekend. BMW had vorig jaar en in 2017 al conceptversies van de elektrische motorscooter met een opvallend ontwerp laten zien.   

De CE 04 heeft standaard een groot 10,25 inch TFT-kleurenscherm op het stuur. Het scherm is voorzien van gehard glas en een coating die vingerafdrukken, krassen en vuil moet tegengaan. Met een app zijn allerlei functies, zoals navigatie, via de smartphone te gebruiken op dat scherm.

120 km/u en 130 km actieradius

De topsnelheid is 120 km/u. De CE 04 is er in een versie met een elektromotor met 42 pk (31 kW), die in 2,6 seconden op 50 km/u zit, en in een versie met 15 pk (11 kW), voor mensen met een A1-rijbewijs. De 8,9 kWh-accu zou goed zijn voor een actieradius van 130 kilometer (100 km in de A1-versie).

Een lege accu moet in 4 uur en 20 minuten weer vol zijn geladen. Met een optionele snellader is dat in 1 uur en 40 minuten mogelijk. De CE 04 kan ook aan energieterugwinning tijdens het rijden doen, de motorscooter zet dit zelf aan als het mogelijk is. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Opvouwbare elektrische scooter: 'Wat een fel ding'

Vakje voor opladen telefoon

De elektrische motorscooter heeft ook een speciaal vak voor het veilig opladen van een smartphone tijdens het rijden, dat gaat via een USB-C-poort. Onder het zadel zit het verlichte opbergvak voor de helm en de oplaadkabel. Dat vak is ook te openen als er iemand op de buddyseat zit. Voor die buddyseat is een optionele rugleuning verkrijgbaar.

De e-motorscooter heeft ook achteruitrijhulp en beschikt over BMW Motorrad ABS, dat de remkracht van beide wielen los van elkaar regelt. Optioneel is ABS Pro verkrijgbaar dat de sensor voor de hellingshoek in bochten gebruikt. 

De BMW CE 04 gaat 12.650 euro kosten.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Xiaomi lanceert goedkope elektrische scooter

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van