Nintendo Switch

Nintendo onthult vernieuwde Switch met 7 inch oled-scherm

06 juli 2021 16:59 Aangepast: 06 juli 2021 17:18
Beeld © Nintendo

Nintendo heeft een vernieuwde versie van de Switch-spelcomputer onthuld. Nieuw zijn onder meer een iets groter scherm, nu ook oled in plaats van lcd.

De vernieuwde Nintendo Switch is even groot als het bestaande model uit 2017. Die versie heeft een 6,2 inch lcd-scherm, de nieuwe uitvoering stopt door dunnere schermranden een 7 inch-scherm in hetzelfde formaat. Oled biedt onder meer vollere kleuren en een groter contrast dan lcd.

Het is nog niet bekend of het oled-scherm feller is dan het lcd-scherm van het huidige model, bijvoorbeeld voor buiten in de zon. De schermresolutie blijft met 1280x720p gelijk aan de resolutie van de bestaande Switch. Ook de uitvoerresolutie verandert niet: tv's krijgen van de nieuwe Switch maximaal een 1080p-signaal.

Geruchten wezen eerder op een Switch die 4K-resolutie naar tv's kon sturen, daarvan is nu geen sprake. Het is niet duidelijk of de chip van de nieuwe Switch krachtiger is, en zo ja, of games daarvan profiteren.

De nieuwe Switch (links) heeft dunnere schermranden. De nieuwe Switch (links) heeft dunnere schermranden.

Vernieuwde standaard en nieuwe kleur

Nieuw is verder de standaard van de Switch. Die is veel breder dan bij het vorige model en bovendien verstelbaar. Gebruikers kunnen de Switch traploos verstellen van rechtopstaand tot bijna plat liggend.

Bestaande Joy-Con-controllers werken met de vernieuwde Switch. Het is niet bekend of het gaat om volledig nieuwe Joy-Con, zonder de drift-problemen waar de originele modellen mee werden geplaagd. De Joy-Con zijn er nu ook in wit, naast de herkenbare neon-kleurstelling in blauw en rood.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nintendo Switch krijgt nog dit jaar nieuwe Nvidia-chip voor 4K'

Iets duurder dan huidige model

Verder is het geluid van de Switch verbeterd, volgens Nintendo klinkt dat ruimtelijker. De nieuwe Switch verdubbelt het ingebouwde opslaggeheugen van 32 naar 64GB. Ook het dock voor laden en aansluiten op de tv is licht vernieuwd, en nu voorzien van een ethernet-aansluiting.

De batterijduur van de vernieuwde Switch komt op 4,5 tot 9 uur gebruik, gelijk aan de accuduur van het huidige model. De vernieuwde Switch is met 420 gram iets zwaarder dan het origineel dat 398 gram weegt.

8 oktober verkrijgbaar

De vernieuwde Nintendo Switch verschijnt op 8 oktober en kost 350 dollar, 50 dollar duurder dan het huidige model. Een adviesprijs in euro's is er nog niet, maar de bestaande Nintendo Switch kost in Nederland tussen de 300 en 330 euro.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van