Windows 11

'Blue Screen of Death wordt zwart in Windows 11'

02 juli 2021 12:02

Microsoft zou zijn bekende Blue Screen of Death (BSOD) in Windows 11 zwart gaan maken. Het scherm, dat wordt getoond als de computer vastloopt, is al ruim 30 jaar blauw.

Microsoft zou voor het eerst in vele jaren het Blue Screen of Death (blauw scherm des doods, ook afgekort als BSOD) in Windows gaan aanpassen. Het blauwe crashscherm wordt in Windows 11 zwart, meldt The Verge op basis van bronnen binnen het softwarebedrijf. Het zwarte ontwerp zou beter passen bij de nieuwe aanmeld- en afsluitschermen In Windows 11, die ook zwart zullen zijn.

Het crashscherm kreeg de laatste jaren bijna geen aanpassingen. In 2012 voegde Microsoft aan het BSOC nog een droevig gezichtje toe en in 2016 volgden QR-codes. 

Het BSOC werd in Windows 3.0 in 1990 voor het eerst gebruikt en biedt informatie die vooral bedoeld is voor IT'ers. Het scherm toont gegevens die zijn te analyseren om te bepalen wat de oorzaak is van een systeemfout. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft breidt minimumeisen Windows 11 uit, met slag om de arm

Windows 11 al te testen

Microsoft bracht eerder deze week een vroege testversie uit van Windows 11, dat later dit jaar voor gewone consumenten beschikbaar zal zijn. In de previewversie van Windows 11 is het nieuwe 'Black Screen of Death' nog niet volledig ingeschakeld, in die versie is het scherm groen. Die kleur gebruikt Microsoft voor de versies voor zijn Windows Insiders, de gebruikers die zich hebben aangemeld om vroege versies te testen.

Windows 11 bevat allerlei aanpassingen in de interface. Zo staat het startmenu voortaan in het midden onderaan, in plaats van linksonder. Gebruikers kunnen het startmenu in de instellingen wel weer terugzetten naar de linkeronderhoek.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van