Ports ports ports

Sony koopt Nederlandse gamemaker Nixxes om 'technisch expertise'

01 juli 2021 19:23 Aangepast: 01 juli 2021 19:51
Beeld uit Marvel's Avengers

Sony heeft de Nederlandse gamestudio Nixxes overgenomen. Nixxes is onder andere bekend van zijn werk aan de pc-versies van de Tomb Raider-games en ondersteunende taken rond Marvel's Avengers.

Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios, kondigde de overname vandaag aan via Twitter. "Ik verwelkom met plezier een team met zoveel technische expertise en ervaring", schrijft Hulst. 

Nixxes is na Guerrilla, dat al in handen van Sony was, de enige gamestudio van Nederland die meedraait in het blockbustergamecircuit. Het bedrijf werd in 1999 opgezet en werkte sindsdien mee aan het optimaliseren van games van grote studios, met als meest prominente klant de Japanse gamegigant Square Enix.

De gamemaker breidde zijn dienstverlening de afgelopen jaren uit. Zo was Nixxes medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van aanvullende content voor de game Marvel's Avengers.

Miniatuurvoorbeeld
Overname

Sony neemt game-ontwikkelaar Housemarque over

Overzetten van games

Vermoedelijk was Nixxes voor Sony vooral interessant om hun werk in het aanpassen van games zodat ze op andere platformen te spelen zijn. Recentelijk bracht Sony pc-versies op de markt van toonaangevende PlayStation-games als Horizon Zero Dawn en Death Stranding. 

Volgens geruchten is Sony mogelijk van plan om ook Ghost of Tsushima en Uncharted 4 uit te brengen op pc. 

Dit is niet de enige recente aankoop van Sony. Eerder deze week werd bekend dat de Finse studio Housemarque ook onderdeel wordt van PlayStation Studios.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van