Ga naar de inhoud
CoronaCheck-app

Testen voor Toegang: dit weekend geen vertraging testuitslagen

Concertgangers laten hun testbewijs zien voor ze naar binnen mogen. Beeld © ANP

De Stichting Open Nederland, de organisatie achter Testen voor Toegang, verwacht voor komende uitgaansavonden geen problemen met het systeem van coronatestuitslagen.

Afgelopen weekend ontstonden vertragingen met het verzenden van testuitslagen. Dat kwam volgens de stichting door een hackpoging, waarvan aangifte is gedaan bij de politie. Een woordvoerder kan nog geen informatie geven over wie er achter de actie zat. "We hebben nog contact met de politie."

Volgens hem verliepen de testafspraken van afgelopen dagen allemaal goed. Ook komende avonden kunnen mensen er volgens de stichting op rekenen dat ze hun testuitslag op tijd hebben.

Vorig weekend boekten tussen vrijdag en zondag 227.000 mensen een test bij Testen voor Toegang. Zaterdag was de drukste dag tot nu toe met uiteindelijk 130.000 boekingen.

QR-code

Met Testen voor Toegang kunnen mensen die nog niet zijn gevaccineerd en geen corona-infectie hebben doorgemaakt weer naar uitgaansgelegenheden zoals nachtclubs. Daar hoeven ze dan geen 1,5 meter afstand te bewaren.

De negatieve testuitslag wordt in de CoronaCheck-app omgezet in een QR-code, die aan de deur van de locatie wordt gecontroleerd.

'CoronaCheck?
Lees ook
'CoronaCheck? Hoop verantwoordelijkheid voor één app'

Volgens de woordvoerder van Stichting Open Nederland is bij testaanbieders onder de aandacht gebracht dat alléén een QR-code in de app of geprint toegang geeft tot een evenement. "Andere versies van bewijzen uitgeven heeft geen zin."

Hij kan "niet uitsluiten" dat er "ergens" misschien wel andere papieren met daarop testuitslagen zijn uitgegeven met de boodschap dat dit toegang geeft tot een evenement. "Maar je moet echt de officiële testuitslag hebben."  

'Problemen
Lees ook
'Problemen met CoronaCheck-app opgelost'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl