Asynchrone video

WeTransfer-oprichter Nalden lanceert Huddle: video-app voor privégesprekken

01 juli 2021 12:55 Aangepast: 06 juli 2021 10:13
Beeld © Adelee BV

De Nederlandse WeTransfer-oprichter Nalden (Ronald Hans) heeft met zijn nieuwe startup de app Huddle gelanceerd. Huddle draait om asynchrone videogesprekken met vrienden en familie.

Huddle laat zich het best omschrijven als een mix tussen een video-voicemail en Instagram Stories op privémodus. In de app maken gebruikers 'Huddles' aan: asynchrone video-chats met één of meerdere personen. De apps is er voor iPhone, een Android-variant volgt binnenkort.

Video's van de verschillende deelnemers worden chronologisch afgespeeld en blijven 24 uur beschikbaar. De manier van asynchroon video's versturen in een privésetting is volgens de makers van Huddle minder zakelijk dan een sms of een appje en handiger dan live bellen: dat moet je eerst weer met elkaar afstemmen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WeTransfer krijgt grote investering van 35 miljoen euro

Nadruk op persoonlijk contact

Huddle blijft bewust bij openbare profielen vandaan. Zo kunnen gebruikers zichzelf blijven zonder dat zij zichzelf openbaar hoeven laten gelden. Ook zijn er geen geen volgknoppen, zodat de nadruk blijft liggen op persoonlijk contact.

Het gebruik van de app is volledig gratis. Er worden geen advertenties getoond en er wordt geen informatie van gebruikers opgeslagen. Op termijn wil Huddle geld gaan verdienen met betaalde abonnementen die extra functies toevoegen.

Data worden lokaal versleuteld en over beveiligde verbindingen verstuurd. Op termijn komt er ook ondersteuning voor end-to-end-versleuteling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instagram bevestigt werk aan 'Exclusieve Stories'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van