Live audio

Slack maakt audiochat informeler met Discord-achtige 'Huddles'

30 juni 2021 21:12 Aangepast: 01 juli 2021 10:10
Slack zou denken meer dan 7 miljard dollar waard te zijn. Beeld © EPA

Slack introduceert vandaag een laagdrempelige live audiofunctie die lijkt op de audiochats van discussieplatform Discord.

Een 'Huddle' is een audiokanaal verbonden aan een gewone tekstchat waar gebruikers gemakkelijk in en uit kunnen springen. Zo'n audiochat is volgens Slack informeler dan een gewone video- of audiovergadering op het platform.

Het bedrijf vergelijkt de Huddle wel met "even langs het bureau van een collega lopen". Ze kunnen ook behulpzaam zijn als je snel een complex onderwerp wil bespreken zonder op zoek te gaan naar een gaatje in iemands agenda. 

Slack legt de nadruk op de 'spontaniteit' van een Huddle. In wezen werkt Discord, een soortgelijk platform dat meer gericht is op gamers en hobbygroepen, al jaren op deze manier. Discord faciliteert hiermee bijvoorbeeld gesprekken tijdens het gamen.

Miniatuurvoorbeeld
Sociaal platform

Discord komt naar PlayStation na investering van Sony

Korte filmpjes delen

Naast de Huddles werkt Slack ook aan een mogelijkheid om korte filmpjes op te nemen die je in Slack kan delen. Je kan van te voren aangeven wanneer je wilt dat een video geplaatst wordt.

Volgens het bedrijf kunnen mensen hiermee onder andere hun opmerkingen voor vergaderingen van te voren opnemen en tijdens de vergadering delen, zodat ze niet per se deel hoeven te nemen.

Voor beide functies biedt Slack automatische ondertiteling aan. De opnamefunctie wordt binnenkort uitgerold, aldus Slack.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Slack neemt maatregelen na kritiek op nieuwe chatfunctie

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van