Tech

André Hazes als eerste Nederlandse vertegenwoordigd in digitaal museum

29 juni 2021 19:53 Aangepast: 30 juni 2021 11:40
André Hazes Beeld © ANP

André Hazes wordt de eerste Nederlander die deel gaat uitmaken van het NFT-Art Museum, een digitale eregalerij van objecten die te maken hebben met internationale celebrities. Het NFT-Art Museum opent op 1 augustus de digitale deuren. De collectie kan dan bekeken worden met een smartphone via Augmented Reality (AR) of op een pop-uplocatie via AR die regelmatig in wereldsteden zal verschijnen.

Het object van Hazes wordt een boek dat zijn voormalige bodyguard Robert de Waal over zijn tijd met de volkszanger heeft geschreven. Het boek heet De schaduw van André Hazes en telt een paar honderd bladzijden.

Het boek zal als NFT in het museum te zien zijn, een zogeheten non-fungible token (NFT). Dat zijn niet-inwisselbare digitale bestanden, die als uniek bewijs gelden voor bijvoorbeeld digitale kunst, muziek of video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Patrick Kluivert: 'André Hazes zou heel trots op leven Rachel zijn'

Een fysieke gouden versie van het boek zal via de website van het museum worden geveild tussen 1 en 7 augustus. De biedingen zullen in bitcoins zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar PASCAL Foundation, een stichting die een programma ontwikkelt om kinderen te helpen in De Pijp, de oude volksbuurt waar Hazes opgroeide.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lied over André Hazes sr. in de maak met meerdere BN'ers

De aankondiging komt aan de vooravond van de zeventigste geboortedag van Hazes, 30 juni.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore