PlayStation Studios

Sony neemt game-ontwikkelaar Housemarque over

29 juni 2021 16:51
In Returnal schieten vijanden vaak lichtgevende ballen in patronen. Beeld © Housemarque

Sony neemt de Finse game-ontwikkelaar Housemarque over, bekend van het recente Returnal, Resogun en Super Stardust HD.

Housemarque gaat zijn games voortaan uitbrengen onder de vlag van PlayStation Studios, het game-label van Sony. Games van PlayStation Studios verschijnen voornamelijk voor de PlayStation, al worden sommige games inmiddels na enige tijd ook voor de pc uitgebracht. Returnal werd eerder dit jaar ook al uitgegeven door PlayStation Studios.

Het is niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is. Housemarque-medeoprichter en topman Ilari Kuittinen zegt dat zijn studio door de overname "kan creëren zonder limieten". Housemarque blijft gevestigd in Finland en zal zijn eigen koers blijven varen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Returnal is een paradox: de meest indrukwekkende PS5-game tot nu toe

Sony laat studio's meestal in ere

Die strategie past Sony al jaren toe op de studio's die het overneemt. Eerder lijfde Sony al ontwikkelaars in zoals Naughty Dog (Uncharted, the Last of Us), Insomniac Games (Ratchet and Clank, Spider-Man), Polyphony Digital (Gran Turismo) en het Amsterdamse Guerilla Games (Horizon Zero Dawn).

Er zijn ook vermoedens dat Sony de Amerikaanse gamestudio Bluepoint heeft overgenomen. Het Japanse Twitter-account van PlayStation plaatste bij de onthulling rond Housemarque een afbeelding met daarop het logo van Bluepoint.

De studio richt zich vooral op het grafisch moderniseren van bestaande games, zoals eerder al Uncharted: The Nathan Drake Collection, Shadow of the Colossus en recent voor de PS5 Demon's Souls.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony gaat PlayStation 5 zelf verkopen in Nederland

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van