CoronaCheck-app

'Problemen met CoronaCheck-app opgelost'

29 juni 2021 13:59 Aangepast: 29 juni 2021 14:26
De CoronaCheck-app

Mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus en daarom maar één vaccinatie hebben gehad, kunnen nu ook een vaccinatiebewijs aanmaken in de CoronaCheck-app.

Het technische probleem waardoor dat de afgelopen dagen niet mogelijk was is opgelost, meldt demissionair zorgminister Hugo de Jonge. "Daarmee zijn eigenlijk alle grote bugs in de app opgelost", zegt De Jonge.

Mensen melden zich af en toe nog wel met "kleine dingetjes" bij de helpdesk. Maar al met al werkt de app "behoorlijk vlekkeloos", aldus de minister.

2,5 miljoen QR-codes

Inmiddels hebben zo'n 2,5 miljoen mensen een QR-code aangemaakt waarmee zij kunnen aantonen dat zij beschermd zijn tegen het virus. "Dat is ongelofelijk veel", vindt De Jonge.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Storing CoronaCheck-app: na besmetting én prik nog geen vinkje

Vakantie

De Jonge gaat ervan uit dat de app straks ook werkt voor mensen die nog niet volledig gevaccineerd zijn en zich daarom moeten laten testen voordat zij bijvoorbeeld op vakantie gaan. Zij kunnen vanaf woensdag met een negatieve testuitslag een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app. "Dat zou gewoon echt goed moeten gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe krijg ik een vaccinatiebewijs en 6 andere vragen over de app CoronaCheck

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van