Elektrische auto's

'Tesla stelt eind 2022 snelladers open voor andere merken'

25 juni 2021 17:41 Aangepast: 25 juni 2021 17:43
Een Tesla Supercharger Beeld © Getty

Tesla is van plan zijn netwerk van snelladers, de Superchargers, vanaf het najaar van 2022 open te stellen voor de elektrische auto's van andere merken.

Tesla heeft aan Noorse ambtenaren bevestigd dat het zijn Superchargers rond september 2022 beschikbaar wil maken voor de wagens van andere autofabrikanten, meldt Electrek

De Noorse overheid wil alleen subsidie aan Tesla geven voor het plaatsen van meer snellaadpunten voor elektrische auto's als die ook door alle auto's zijn te gebruiken. Momenteel kunnen de Tesla Superchargers alleen Tesla-auto's opladen.

Volgens de Noorse overheidsfunctionarissen heeft Tesla hen verteld dat het zijn Superchargers tegen september 2022 wil openstellen voor andere autofabrikanten. Met die belofte kan Tesla rekenen op de financiële ondersteuning van de lokale overheden.

Meer Europese landen

Tesla zou in meer Europese landen hetzelfde van plan zijn. Ook in Duitsland zou Tesla gesprekken voeren over het openstellen van het snellaadnetwerk voor andere automakers.

Tesla-baas Elon Musk heeft onlangs gezegd dat autofabrikanten op 'zeer beperkte schaal' al gebruikmaken van Tesla's laadinfrastructuur. Het Noorse plan is het meest concrete wat er  tot nu toe over naar buiten is gekomen. Of Tesla van plan is in Nederland hetzelfde te doen, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla: laadpunten langs hele Chinese Zijderoute

25 duizend Superchargers

Tesla heeft meer dan 25 duizend Superchargers wereldwijd op ruim 2700 locaties. In Nederland staan op meer dan dertig locaties Tesla Superchargers. Andere snellaadnetwerken, zoals Ionity en Fastned, zijn wel te gebruiken voor auto's van de meeste automerken. 

Voor Tesla zou het opladen van meer auto's een extra inkomstenbron kunnen vormen. Voor Tesla-eigenaren zou het openstellen van de Superchargers ervoor kunnen zorgen dat er op sommige locaties langere wachttijden ontstaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musk: 'Bitcoin op groene stroom? Dan geaccepteerd door Tesla'

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van