Sociale media

Instagram gaat berichten van vreemden bovenin tijdlijn tonen

24 juni 2021 16:39
Nieuwe knoppen geven gebruikers controle over de berichte van vreemdem. Beeld © Instagram

Instagram test het tonen van berichten van vreemden bovenin de tijdlijn van gebruikers, zelfs boven berichten van accounts die zij volgen.

De getoonde berichten zijn niet willekeurig, maar zijn dezelfde berichten die Instagram nu al een poosje onderaan de tijdlijn toont, meldt The Verge. Het zijn berichten waarvan Instagram denkt dat de gebruiker ze interessant vindt, ook al volgen gebruikers de accounts niet.

Nieuw zijn ook instellingen voor die gesuggereerde berichten. Gebruikers die deelnemen aan de test kunnen aangeven wat hun interesses zijn. Ook is het mogelijk om de gesuggereerde berichten voor 30 dagen te dempen of volledig uit te schakelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Instagram en Facebook laten je voortaan likes verbergen

Chronologisch overzicht blijft weg

Onder gesuggereerde berichten staan twee nieuwe knopjes: een kruisje en een ster. Met die knopjes kunnen gebruikers snel aangeven of zij dat type bericht vaak of juist minder vaak willen zien. De nieuwe functie wordt momenteel onder "een klein aantal gebruikers" getest.

De stap zou gebruikers aan de ene kant iets meer over de inrichting van hun tijdlijn bieden. Toch brengt de nieuwe functie het in 2016 verdwenen chronologische overzicht niet terug. Volgens geruchten zou dat overzicht mogelijk weer getest worden. Veel sociale media tonen berichten bewust niet op chronologische volgorde, maar op een volgorde waardoor de gebruiker zolang mogelijk in de app zal blijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright zoekt een full-time videomaker: iets voor jou?

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van