Ga naar de inhoud
iPhone SE met 5G in 2022

'Apple komt met goedkopere grote iPhone en vingerscanner onder scherm'

Apple zou volgend jaar zijn iPhone-lijn aanpassen door met een goedkopere uitvoering van het grootste iPhone-model te komen. Nu is het Max-model nog steevast de duurste iPhone.

Apple zou zijn iPhone-aanbod volgend jaar versimpelen met de komst van de iPhone 14, stelt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Apple zou opnieuw vier iPhones uitbrengen, maar slechts in twee formaten: 6,1 en 6,7 inch. Er zouden twee duo's komen: de iPhone 14 en 14 Max, en de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max.

Net als nu al het geval is, zouden de Pro-modellen wat duurder zijn door onder andere meer camera-functies. De telefoons zouden mogelijk een vingerscanner onder het scherm krijgen en de Pro-modellen zouden een 48-megapixel ultragroothoeklens krijgen; nu is dat nog 12 megapixel.

iPhone mini op de schopstoel

De duurste selectie iPhones bestaat nu ook al uit vier modellen: de 6,1 inch iPhone 12 en 12 Pro, de 6,7 inch iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 mini met 5,4 inch scherm. De verkopen van dat kleinste model zouden tegenvallen, waardoor Apple de productie onlangs vroegtijdig zou hebben stilgelegd.

Vermoedelijk komt er nog wel een iPhone 13 mini, maar het jaar erop zou de kleinste iPhone weer verdwijnen.

'Productie
Lees ook:
'Productie iPhone 12 Mini al gestopt na tegenvallende verkopen'

iPhone SE 5G

Wel zou Apple in de eerste helft van volgend jaar een iPhone SE met 5G-mogelijkheden op de markt brengen, aldus Kuo. De vernieuwde iPhone SE zou ook een nieuwe chip krijgen, maar houdt aan de buitenkant hetzelfde ontwerp als het huidige model.

Dat is het ontwerp met 4,7 inch scherm en fysieke thuisknop dat Apple met de iPhone 6 introduceerde in 2014, en het enige model dat nog met zo'n knop wordt geleverd. Een andere analist wees er onlangs op dat Apple in 2023 mogelijk met een nieuw ontworpen iPhone SE komt, dan met cameragat in het scherm en smallere randen.

Sterke verkopen

Kuo verwacht verder dat de iPhone-verkopen sterk zullen blijven, nadat Apple begin dit jaar alweer zijn eigen record verbrak. De iPhone 13-reeks van later dit jaar zal onder meer profiteren van de afwezigheid van Huawei op de telefoonmarkt, denkt Kuo. Ook is dit najaar volgens de analist een moment waarop veel gebruikers hun twee tot vier jaar oude toestel zullen inwisselen voor een nieuwe iPhone.

Apple zal in de tweede helft van dit jaar 88 miljoen iPhones verschepen, verwacht Kuo, tegenover de 75 miljoen exemplaren in de tweede helft van 2020.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl