Ga naar de inhoud
Koopjesfestijn

Recordverkoop Amazon Prime Day: 250 miljoen producten besteld

Een bezorger van Amazon Beeld © Getty

Amazon heeft deze week tijdens zijn online-koopjesfestijn Prime Day wereldwijd 250 miljoen items verkocht. Dat was volgens Amazon de 'drukste' editie ooit voor de verkopende derde partijen via zijn platform.

Amazon Prime Day, dat afgelopen maandag en dinsdag plaatsvond, is onder andere in de VS een van de grootste onlinekoopfestijnen. De webwinkelreus geeft tijdens het jaarlijkse evenement fikse kortingen. 

In Nederland waren de best verkochte producten tijdens Prime Day de opzetborstels van tandenborstelmerk Oral-B (de Precision Clean Brush) en de micro-SD-kaarten van SanDisk. 

Wereldwijd waren Amazons eigen Fire TV Stick 4K, de robotstofzuiger iRobot Roomba 692 en de Keurig K-Slim Coffee Maker onder de vaakst bestelde producten tijdens het koopjesfestijn.

1 miljoen laptops

Tijdens Prime Day kochten Amazon-klanten ruim 1 miljoen laptops, 1 miljoen koptelefoons en 600 duizend rugzakken. Amazon zegt ook 'honderdduizenden' exemplaren van zijn Fire-tablets te hebben verkocht.

Amazon maakte zelf geen totale omzetcijfers bekend, maar volgens een onderzoek van Adobe was de omzet van Prime Day alleen in de VS al 11 miljard dollar, goed voor een groei van 6 procent vergeleken met vorig jaar.

'Amazon
Lees ook
'Amazon vernietigt jaarlijks miljoenen nieuwe producten'

Oproep om te staken

Voorafgaand aan Prime Day had de Duitse vakbond werknemers van Amazon opgeroepen te gaan staken. Het bedrijf ligt al langere tijd onder vuur van activisten en vakbonden omdat de werkomstandigheden in distributiecentra zwaar zouden zijn en kritisch personeel op de werkvloer zou worden tegengewerkt.

Amazon-oprichter Jeff Bezos pareerde die kritiek in Amazons kwartaalbericht met een opsomming van alle maatregelen die het bedrijf heeft genomen voor het welzijn van werknemers. Zo zou het aantal gewrichts- en spierklachten, die veel voorkomen onder distributiemedewerkers, met 32 procent zijn afgenomen dankzij preventiemaatregelen. Absolute aantallen van deze klachten noemde het bedrijf daarbij niet.

Amazon raakte deze week in het Verenigd Koninkrijk ook nog in opspraak vanwege het vernietigen van grote aantallen onverkochte producten. 

Petities:
Lees ook
Petities: laat Amazon-baas Jeff Bezos vooral in de ruimte blijven
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl