Unlisted

YouTube zal verborgen video's van voor 2017 op privé zetten

23 juni 2021 20:56 Aangepast: 23 juni 2021 21:03
Beeld © Getty

YouTube zal alle verborgen content van voor 2017 over een maand op privé zetten.

Het videoplatform zegt dat er in 2017 een beveiligingsupdate is uitgevoerd waardoor links naar verborgen video's moeilijker te achterhalen zijn. Nu wil het alle video's van voor deze aanpassing op prive zetten, zodat ze alleen nog door de uploader te zien zijn.

Deze verandering wordt op 23 juli ingevoerd. Zo kunnen YouTube-gebruikers de tijd nemen om te kijken wat ze daadwerkelijk met hun verborgen video's willen doen.

Miniatuurvoorbeeld
Rechtspraak

EU-hof: YouTube niet aansprakelijk voor copyrightschending gebruikers

Speciaal formulier als je het niet wil

Gebruikers die dit absoluut niet willen, kunnen een speciaal formulier invullen. Alle verborgen video's op hun kanaal zullen dan op 'verborgen' blijven staan, zonder extra beveiliging.

YouTube raadt deze optie vooral aan voor kanalen wiens verborgen video's geembed zijn op andere websites. Ook kunnen gebruikers hun video's downloaden en opnieuw uploaden, of verborgen video's publiek maken.

Ook aanpassingen Google Drive

Verder zal moederbedrijf Google op 13 september iets soortgelijks doen met deel-links voor Google Drive. De beveiliging van Drive krijgt namelijk een update.

Een link waarmee je een Drive-bestand kan delen krijgt nu een extra sleutel. Dat heeft geen consequenties voor mensen die een bestand al een keer geopend hebben. Gebruikers die een bestand voor de eerste keer willen inzien, hebben echter een andere link voor nodig.

Google zal iedereen die hier mee te maken krijgt vanaf 26 juli op de hoogte stellen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van