Bugs bugs bugs

Je krijgt straks niet meer zomaar je geld terug voor Cyberpunk 2077 op Xbox

23 juni 2021 19:39 Aangepast: 23 juni 2021 19:45
De peperdure geflopte game Cyberpunk 2077 is terug in de winkel. Beeld © Alexander Sayganov/SOPA Images/Shutterstock

Xbox-bezitters die de game Cyberpunk 2077 hebben gekocht, kunnen vanaf 6 juli alleen hun geld terugvragen onder de voorwaarden van het normale restitutiebeleid van Microsofts Xbox-spelcomputer.

Het spel bleek grote gebreken te vertonen toen het in december op de markt kwam. PlayStation besloot daarop om Cyberpunk 2077 helemaal uit de eigen winkel te halen, Xbox paste alleen een ruimer restitutiebeleid toe.

Na zes maanden patches en updates om de ergste problemen op te lossen, is de game inmiddels teruggekeerd in de PlayStation-winkel. Nu geeft ook Microsoft aan dat de grootste gebreken verholpen zijn.

"Het CD PROJEKT RED-team is hard aan het werk om de spelerservaring van Cyberpunk 2077 te verbeteren voor Xbox-spelers en heeft een aantal updates gemaakt", schrijft Microsoft. "Vanwege deze updates gaat Microsoft vanaf 6 juli weer het standaard restitutiebeleid voor games toepassen voor zowel nieuwe als lopende aankopen."

Miniatuurvoorbeeld
Games

Cyberpunk 2077 terug in PlayStation-winkel met kanttekening

Standaard restitutiebeleid

Onder het standaard restitutiebeleid gaat Microsoft er in principe van uit dat een aankoop definitief is. Wil je toch je geld terug, dan moet je een duidelijke reden hebben en het liefst binnen veertien dagen na de aankoop je restitutieaanvraag indienen.

Veel bugs in Cyberpunk

Cyberpunk 2077 had de grote gameklapper van 2020 moeten zijn. Toen het spel eenmaal uitkwam, bleek echter dat de PlayStation 4- en Xbox One-versies grote mankementen vertoonden. De game liep stroperig en  vertoonde veel vreemde bugs, zoals personages die opeens naakt waren of auto's die uit het niets verschenen en explosies veroorzaakten.

De aandelen van het bedrijf kelderden daarop hard. Investeerders stapten daarop naar de rechter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van