Super Follows

Twitter start test met betaalde content en audiochats

22 juni 2021 20:34 Aangepast: 22 juni 2021 20:38
Beeld © getty

Twitter opent vandaag officieel de aanmeldingen voor twee nieuwe manieren om geld te verdienen op het sociale mediaplatform, Super Follows oftewel 'super volgers' en Ticketed Spaces.

Super Follows is een abonnementsdienst zoals Patreon, waarbij volgers voor een bepaald bedrag per maand toegang krijgen tot meer content van een populair Twitter-account. Influencers kunnen zelf bepalen hoe hoog dat bedrag is: Twitter noemt bedragen van 2.99, 4.99 of 9.99 dollar per maand. Vermoedelijk is het bedrag in euro's vergelijkbaar.

Voorlopig kunnen alleen Amerikaanse gebruikers die regelmatig tweetten en meer dan 10.000 volgers hebben zich aanmelden voor Super Follows. Aanmelden kan via de nieuwe Monetization-tab in het hoofdmenu van Twitter.  

Miniatuurvoorbeeld
Exclusief

Twitter komt met functie 'super volgers': betalen voor exclusieve tweets

Betaalde audiochats

Ticketed Spaces is een variant op Spaces, de Clubhouse-achtige live audioapp van Twitter. Een Ticketed Space is een live audiochat waar luisteraars voor moeten betalen. 

Mensen die zo'n Space aanbieden kunnen kiezen voor ticketprijzen tussen 1 en 999 dollar. Deze functie blijft voorlopig beperkt tot een kleine groep testers in de Verenigde Staten, die meer dan duizend volgers hebben en minstens drie gewone Spaces hebben gehouden in de afgelopen maand.

Minimaal 3 procent commissie

Twitter vraagt commissie over beide functies. De hoogte van die commissie kan zo laag zijn als 3 procent, maar ook oplopen tot meer dan 20 procent als je al meer dan 50.000 dollar hebt verdiend aan een van deze opties.

Geruchten over de twee opties doen al maanden de ronde. Twitter zoekt naar manieren om geld te verdienen aan het platform en zijn influencers, en doet hiermee een eerste poging.

Op dit moment gaat het nog om een test. Het is niet duidelijk wanneer deze functies wereldwijd en naar alle Twitter-gebruikers worden uitgerold.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van