Ga naar de inhoud
Find My Network

'Straks mogelijk om ook Android-apparaten die uit staan terug te vinden'

Google werkt aan een manier waarop je Android-telefoons terug kan vinden, zelfs wanneer ze uit staan.

Momenteel heeft Android wel een functie waarmee je je eigen smartphone terug kan vinden, maar die werkt vrijwel alleen als de smartphone ook aan staat. Je hebt namelijk een wifi- of dataverbinding nodig om die mogelijkheid te gebruiken.

9to5Mac vond een functie in de beta-code van Google Play genaamd 'Find My Device network' die dat op moet lossen. De onderliggende communicatiemethode heet 'Spot'.

Het lijkt op een soortgelijke functie van Apples Find My-netwerk, waarbij smartphones ook Bluetooth-signalen uitzenden als ze niet aan staan. Alle Apple-apparaten in de buurt maken vervolgens melding van Bluetooth-signalen die ze ontvangen en geven dat door via het netwerk. Op die manier kan je je apparaten toch terugvinden, ook al staan ze uit.

 

Google
Zoeken
Google laat Android-bezitters meer mogelijke zoekmachines zien

Vinden van andermans apparaten

In de code vond 9to5Mac een verwijzing naar 'het vinden van andermans apparaten'. Wat dat precies zal betekenen in de praktijk is nog niet bekend.

Ook is nog niet duidelijk wat voor invloed Spot zal hebben op de bestaande Find My Device-functie van Android. 'Find My Device network' staat in ieder geval als aparte optie in het instellingenscherm, boven de Find My Device-app.