Digitaal huisdier

Tamagotchi viert 25ste verjaardag met eigen smartwatch

18 juni 2021 17:32
Beeld © Bandai Namco

Het digitale huisdiertje Tamagotchi was één van de grootste hypes van de jaren '90. Ter ere van het 25-jarig bestaan is er nu ook een Tamagotchi-smartwatch.

De Tamagotchi van 25 jaar geleden was een soort sleutelhanger in de vorm van een ei. Op het zwart-wit-schermpje van die sleutelhanger leefde een digitaal diertje, en met drie knopjes kon de eigenaar dat diertje voeding en aandacht geven. Te lang zonder, en de Tamagotchi ging dood.

De nieuwe Tamagotchi Smart is een moderne smartwatch-versie van hetzelfde concept. De drie knopjes en het vierkante schermpje zijn er nog, maar het is nu een kleurenscherm. Bovendien is het een touchscreen, zodat de eigenaar zijn digitale diertje kan aaien. Spraakbediening maakt complimentjes aan de Tamagotchi mogelijk. Uiteraard kan het Tamagotchi-horloge ook de tijd laten zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kan robothond de trouwe viervoeter vervangen? 'Niet schattig genoeg'

De Tamagotchi Smart is verre van het enige nieuwe model sinds het origineel. De afgelopen jaren zijn tal van Tamagotchi's verschenen, met functies als een stappenteller en bluetooth. Die zaken zitten ook op dit horloge, dat een accuduur van zo'n 30 uur zou hebben.

Het Tamagotchi-horloge verschijnt in eerste instantie alleen in thuisland Japan op 23 november: de verjaardag van de Tamagotchi. Verkoop wordt geloot, wie wint moet 7480 yen voor de Tamagotchi Smart betalen, zo'n 57 euro.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van