Nieuwe smartphones

Motorola onthult smartphone die tegen een stootje kan

17 juni 2021 10:01 Aangepast: 17 juni 2021 10:02

Motorola komt met een nieuwe rugged smartphone, voorzien van een dubbele behuizing. Het waterdichte toestel Motorola Defy 'overleeft' onder andere vallen vanaf 1,80 meter hoogte.

De Motorola Defy is ontwikkeld in samenwerking met fabrikant Bullitt. De rugged smartphone moet volgens beide bedrijven "dagelijkse ongelukjes aankunnen". Zo is de telefoon valbestendig tot een hoogte van maximaal 1,80 meter. Daarnaast kan de Motorola Defy tegen vocht, zand, stof, vuil en zoutnevel (IP68-certificering). 

De smartphone kan tot 35 minuten onder water blijven tot een diepte van anderhalve meter. Ook is de Defy bestand tegen trillingen en extreme temperaturen, van -25 graden Celsius tot +55 graden. De behuizing moet dankzij een gestructureerd ontwerp meer grip geven en de beschikt over een afneembare polsband met koord, bedoeld om de telefoon minder snel te laten vallen.

Het toestel heeft een 6,5 inch hd+scherm dat volgens Motorola bruikbaar is met natte vingers. De Motorola Defy werkt met een Qualcomm SD662-chip, en heeft 64 GB opslag en 4 GB aan werkgeheugen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Motorola-telefoon ook als desktopcomputer te gebruiken

De smartphone heeft een 5000 mAh-accu, die goed moet zijn voor 2 dagen accuduur. Het toestel heeft achterop drie camera's waaronder eentje met 48 megapixel, de frontcamera is 8 megapixel.

Ook beschikt de telefoon over een waterdichte 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Bij de lancering werkt het toestel nog met het vrij oude Android 10, maar een update naar Android 11 volgt volgens Motorola spoedig.

Motorola Defy is binnenkort verkrijgbaar in groen en zwart en kost in Nederland 329 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Xiaomi toont lader die je smartphone in 8 minuten oplaadt

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van