Audio

Facebook start uitrol podcasts op 22 juni

16 juni 2021 21:07 Aangepast: 16 juni 2021 21:12
Beeld © Facebook

Facebook is van plan om vanaf 22 juni podcasts aan te bieden via zijn platform.

Sommige podcastmakers met een Facebook-pagina hebben net e-mails ontvangen waarin de uitrol wordt uitgelegd, schrijft The Verge. Door hun RSS-feeds te linken aan hun Facebook-pagina's kunnen ze er voor zorgen dat afleveringen van hun podcasts automatisch in de News Feed terechtkomt.

De afleveringen verschijnen bovendien in een speciale 'Podcasts' tab. Het is nog niet bekend wanneer die laatste officieel wordt uitgerold.

Miniatuurvoorbeeld
Subscriptions

Apple rolt betaalde podcast-abonnementen uit

Audioclips maken

In het instellingenscherm van pagina's van podcastmakers verschijnt ook een speciale 'sta clips toe'-functie. Op termijn kan de eigenaar van een Pagina hiermee bepalen of luisteraars zelf audioclips uit hun podcasts mogen maken en verspreiden.

Deze clips moeten een minuut of korter zijn. Volgens Facebook zou de functie de zichtbaarheid van een podcast vergroten.

Facebook maakte begin dit jaar bekend dat het bedrijf meer met audio wil doen. Naast het aanbieden van podcasts wil Facebook ook een eigen audiochat-functie aanbieden, Live Audio Rooms, die lijkt op de app Clubhouse.

 

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van