Grand Theft Auto

Rockstar Games stopt met PS3- en Xbox 360-versies GTA Online

16 juni 2021 19:23 Aangepast: 16 juni 2021 23:44
Beeld © GTA V

Grand Theft Auto Online is vanaf 16 december 2021 niet meer op PlayStation 3 en Xbox 360 te spelen.

Maker Rockstar Games trekt dan de stekker uit de servers voor de online game. De PlayStation 3 en Xbox 360-afdeling van de Rockstar Games Social Club zal vanaf september niet meer werken.

Per 15 september is het niet meer mogelijk om in-game kaarten te kopen voor deze versies van GTA Online. Deze veranderingen gelden alleen voor het online-component van Grand Theft Auto 5. De offline versie blijft gewoon speelbaar.

Grand Theft Auto V en de online-component is een van de best verkochte games allertijden. Sinds 2013 verkocht Rockstar 140 miljoen exemplaren van de game. In 2019 verdiende Rockstar meer dan 400 miljoen euro aan GTA Online alleen.

Miniatuurvoorbeeld
Sony

Sony sluit digitale winkels PlayStation 3 en PS Vita toch niet

Volgens Rockstar is het tijd om de oude versies van GTA Online uit de lucht te halen, omdat het bedrijf zich al geruime tijd vooral bezig houdt met de versies voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bovendien komt GTA Online later dit jaar uit voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

De PS3 en Xbox 360-versies zijn volgens Rockstar dus simpelweg te oud.

Het gamebedrijf is niet de enige die naar manieren zoekt om uit de vijftien jaar oude consoles te stappen. Eerder dit jaar moest Sony een besluit terugdraaien om de online winkel voor de PlayStation 3 uit de lucht te halen, nadat fans protest aantekenden tegen het aanstaande verlies van vele digitale PS3-games.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van