Plan afgeblazen

'Apple wilde zorgdiensten aanbieden in eigen klinieken'

16 juni 2021 16:51 Aangepast: 16 juni 2021 22:24

Apple heeft enkele jaren geleden plannen gehad om de gezondheidszorg in te stappen.

De iPhonemaker zou eigen klinieken hebben willen opzetten in de Verenigde Staten, schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Die plannen zijn echter op niets uitgelopen.

Apple wilde met de klinieken de zorgsector in de VS op zijn kop zetten. De patiënten van de klinieken zouden onder meer met de Apple Watch, slimme horloges met onder meer hartslagsensoren, in de gaten worden gehouden.

Uiteindelijk is Apple volgens de krant van het plan afgestapt en heeft het bedrijf zich gericht op de verkoop van meer smartwatches.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple onthult nieuwe draadloze Beats-oordoppen

Apple Watch

Voor de Apple Watch werkt het bedrijf volgens geruchten nog aan manieren om de glucose en de bloeddruk te meten. Behalve een hartslagmeter zit er inmiddels ook al een meter voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Volgend jaar zou het Apple-horloge ook de bloedglucose kunnen meten.

Een woordvoerder van Apple stelt dat The Wall Street Journal zich baseert op verouderde en niet accurate informatie. Apple staat volgens de zegsman pas aan het begin van zijn werk op gezondheidsgebied.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm, nieuwe Watch SE in 2022'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van