NFT's

Fox steekt 100 miljoen in fonds voor digitale kunst met NFT's

16 juni 2021 08:34 Aangepast: 16 juni 2021 08:54

Fox Corporation, het moederbedrijf van nieuwszender Fox News, stopt 100 miljoen dollar in een fonds gericht op non-fungible tokens (NFT's). Dat zijn niet-inwisselbare digitale bestanden, die als uniek bewijs gelden voor bijvoorbeeld digitale kunst, muziek of video's.

Fox speelt hiermee in op een trend van digitale marktplaatsen voor digitale kunstwerken in de vorm van NFT's. De markt voor NFT's is dit jaar plotseling geëxplodeerd, al is de hype van een paar maanden geleden inmiddels weer afgenomen.

Het fonds is onderdeel van een nieuw bedrijfsonderdeel dat Fox in mei bekendmaakte, Blockchain Creative Labs. Het was nog niet bekend hoeveel geld ermee gemoeid was. Het fonds gaat NFT's en andere digitale spullen verkopen en beheren. Dat gebeurt met de blockchaintechnologie, een soort digitale database waarin transacties kunnen worden opgeslagen en waarop de digitale munt bitcoin is gebaseerd. Met de blockchaintechnologie kunnen spullen van een digitale handtekening voorzien worden zodat kopers weten dat wat ze kopen echt is.

Volgens Fox heeft de opkomst van blockchaintechnologie voor de komst van een nieuw soort marktplaats gezorgd, waardoor artiesten en mensen met nieuwe ideeën "ondersteund, verheven en beloond" kunnen worden. Dat zei Charles Collier, topman van de entertainmentafdeling van het mediabedrijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ebay overweegt cryptomunten en NFT's te ondersteunen

Rick and Morty

Een van de eerste projecten waar Blockchain Creative Labs zich mee zal bezighouden wordt de nieuwe animatieserie die Fox volgend jaar zal uitzenden, Krapopolis van Dan Harmon. Harmon is de bedenker van de populaire tv-serie Community en de evenzo succesvolle cartoonserie Rick and Morty. Blockchain Creative zal spullen en kunst, zoals korte video's en andere digitale 'ervaringen' verkopen aan fans.

Luxe modemerken

Andere grote bedrijven in bijvoorbeeld de mode-industrie werken ook al met blockchain. Zo startten luxeconcerns Prada, LVMH en Richemont, moederbedrijven van grote luxemerken zoals Louis Vuitton en juwelenmerk Cartier, al een blockchainconsortium.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Concert Don Diablo als NFT verkocht voor ruim 1 miljoen euro

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van