Cyberaanvallen

Parlement Polen bijeen na serie 'enorme' cyberaanvallen

15 juni 2021 13:58 Aangepast: 15 juni 2021 13:59
Beeld © iStock

Poolse parlementariërs komen woensdag achter gesloten deuren bijeen om bijgepraat te worden over een reeks 'enorme' cyberaanvallen tegen hun land.

Hackers hadden het volgens Poolse media onder meer voorzien op de mailbox en accounts op sociale media van Michal Dworczyk, de rechterhand van de premier die ook verantwoordelijk is voor het Poolse vaccinatieprogramma.

Premier Mateusz Morawiecki heeft zelf gevraagd om de speciale zitting van het parlement. Hij wil volgens zijn woordvoerder een recente "serie enorme cyberaanvallen" tegen zijn land bespreken.

De cyberaanvallen zouden gevolgen hebben gehad voor een groot aantal mensen, onder wie ook politici. De autoriteiten doen nog onderzoek naar de incidenten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Cyberaanval op grootste vleesbedrijf mogelijk door Russische hackers

Rusland wordt verdacht

Het is onduidelijk om hoeveel incidenten het precies gaat, maar het voorval met Dworczyk kreeg eerder deze maand veel aandacht. Hij heeft volgehouden dat hackers geen vertrouwelijke informatie hebben buitgemaakt uit zijn mailbox.

Poolse topfunctionarissen hebben het vermoeden uitgesproken dat Rusland iets te maken had met het incident. Het Kremlin heeft er nog niet op gereageerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hackers stalen gegevens klanten McDonald's in Zuid-Korea en Taiwan

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van