Gamebeurs E3

Gamebeurs E3: Guardians of the Galaxy en Nederlandse raketgame

14 juni 2021 14:44
Beeld © Square Enix

Tijdens gamebeurs E3 heeft uitgever Square Enix onder meer een game rond Guardians of the Galaxy en een spin-off van Final Fantasy aangekondigd. Ook zijn er tal van pc-games aangekondigd.

De tweede dag van gamebeurs E3 werd zondagavond afgetrapt door Microsoft, met tal van nieuwe Xbox-games, en de eerste exclusieve Bethesda-titels sinds de overname van de gamestudio. Zo werd bekend dat de langverwachte nieuwe game Starfield volgend jaar verschijnt. Na Microsoft volgden presentaties van Square Enix, Warner Bros. Games en The PC Gaming Show, met nieuwe pc-games. 

Square Enix: Guardians of The Galaxy

De volgende Marvel-game van Square Enix is geen multiplayerspel, zoals het vorig jaar verschenen Marvel's Avengers. Marvel’s Guardians of the Galaxy is een third-person singleplayer-game, gemaakt door ontwikkelaar Eidos-Montréal, bekend van de meest recente Tomb Raider-game en de Deus Ex-spellen.

In de game besturen spelers vooral Star-Lord, maar ook teamgenoten Gamora, Drax, Groot en Rocket zijn van de partij. Hoewel de personages erg lijken op de recente verfilmingen van de comic-reeks, is de gelijkenis van de acteurs uit de Marvel-bioscoopfilms niet gebruikt. Marvel’s Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en Windows.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin

Het zestiende deel van de hoofdreeks van Final Fantasy werd vorig jaar al onthuld. De reeks kent minstens zoveel spin-offs, waarvan de nieuwste wordt ontwikkeld door Team Ninja, bekend van de games Ninja Gaiden en Nioh.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin lijkt zich af te spelen in dezelfde wereld als de eerste Final Fantasy-game uit 1990. De nadruk ligt op snelle zwaardgevechten, net als in de andere titels van Team Ninja. De game verschijnt in 2022 voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en Windows. Voor de PS5 komt een demoversie van de game beschikbaar.

Mobiele games: Final Fantasy en Nier

Square Enix maakt meer Final Fantasy-games beschikbaar voor mobiele apparaten. De eerste zes titels krijgen een 'pixel remaster', een nog onduidelijke visuele opfrisbeurt. De heruitgave van de games volgt 'binnenkort' voor Android, iOS en Steam.

PC-games: voedselgevechten en bootreisjes

Vaak voeren console-games de boventoon op gamebeurs E3. Uitgave PC Gamers besloot daarom een eigen show op te zetten rond games die allemaal voor de pc verschijnen – al komen de meeste games ook naar spelcomputers. Ook hier zetten we enkele hoogtepunten op een rij.

In Rawmen houden spelers een enorm voedselgevecht in cartooneske dorpjes en arena's. Twee tot acht spelers nemen het tegen elkaar op met enorme gehakthallen en donuts en met meerdere spelmodi. De game verschijnt later dit jaar voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en Windows.

De Zwitserse indie-studio Okomotive komt met Far: Changing Tides, het vervolg op Far: Lone Sails uit 2019. Spelers besturen eens schip door een post-apocalyptische overstroomde wereld. De ontwikkelaar spreekt van een 'meditatieve side-scroller': een game waarin spelers van links naar rechts lopen, al is Far: Changing Tides wel driedimensionaal vormgegeven. De game verschijnt later dit jaar voor Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en Windows

Reizen in door de tijd en in de ruimte

Lemnis Gate is een first-person-shooter met een bijzondere twist: je bent zelf je hele team. Dat werkt aan de hand van tijdreizen: de speler bestuurt achter elkaar de verschillende leden van zijn team. Elk personage is 25 seconden te bedienen, hetzelfde geldt voor de tegenstander. Spelers moeten steeds afwegen of zij hun eerdere zelf willen helpen, de eerdere vijand willen verslaan of juist hun huidige vijand opzoeken. Lemnis Gate verschijnt op 3 augustus voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en Windows. In juli start een open bètatest voor pc-gamers.

Game rond raketten bouwen

Next Space Rebels is een raketbouw-simulator met een opvallend verhaal, gemaakt door Nederlandse ontwerper en digital story teller Floris Kaayk. De game draait om een groep hackers die samen non-profit raketten bouwen, om satellieten te lanceren en zo het internet te democratiseren. Dat verhaal wordt verteld aan de hand van echte filmbeelden, terwijl de speler steeds grotere en ingewikkeldere raketten kan bouwen. Next Space Rebels verschijnt dit najaar voor Nintendo Switch, Xbox en pc.

Nintendo

Maandag zijn er nog E3-presentaties van Take-Two Interactive en Capcom. Dinsdagavond houdt Nintendo een presentatie, enkele uren later volgt nog een show van Bandai Namco. De gamebeurs wordt in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten met de E3 2021 Awards Show.

Sony PlayStation houdt geen presentatie tijdens de E3, een show van uitgever EA vindt plaats op 22 juli.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nintendo Switch met oled-scherm in september of oktober te koop'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van