Ga naar de inhoud
Xbox Series X en S

Langverwachte game Starfield volgend jaar te spelen

Starfield, de nieuwe game van Bethesda Beeld © Bethesda Softworks

Starfield, de langverwachte nieuwe game van Bethesda Softworks, komt op 11 november 2022 uit als exclusieve titel voor de Xbox Series X en S.

Microsoft, dat Bethesda afgelopen jaar inlijfde, maakte dat vandaag tijdens de digitale Electronic Entertainment Expo (E3) bekend. Starfield is een grote sciencefictiongame waar Bethesda al jaren aan werkt.

Voor Bethesda is het de eerste volledig nieuwe reeks in 25 jaar tijd. Het bedrijf maakte tot nog toe alleen games in zijn Elder Scrolls- en Fallout-series. In het rollenspel staan het ontwerpen van je eigen karakter en het verkennen van het universum centraal.

EU
Overname
EU geeft groen licht: Microsoft mag gamereus Bethesda kopen

Vampierengame van Arkane

Bethesda-dochter Arkane kondigde een nieuwe game aan, Redfall, voor de zomer van 2022. De studio is vooral bekend om zijn 'immersive' simulatiegames Prey en Dishonored.

Redfall is een first-person shooter met coöperatieve multiplayer-elementen, waarin spelers het opnemen tegen kwaadaardige vampieren. De game kan zowel door een als door een groep van tot vier spelers gespeeld worden. De game is exclusief op Xbox-spelcomputers te spelen.

Elke maand een nieuwe game

Daarnaast greep Microsoft de kans om zijn plannen voor de Xbox en gameabonnement Game Pass uitgebreid te tonen. Vanaf nu komt er volgens Microsoft elke maand een nieuwe game uit voor hun platformen.

De langverwachte avonturengame Psychonauts 2 staat ingepland voor 25 augustus. Het spel zou eigenlijk afgelopen jaar uitkomen, maar werd uitgesteld zonder verdere datum. In Psychonauts duik je de psyches van je vijanden in.

Racegame Forza Horizon 5 is vanaf 9 november te spelen op Xbox en pc. Tijdens de persconferentie toonde Microsoft een imposant mooie open wereld, waarbij spelers kunnen racen, minigames spelen of gewoon het landschap van Mexico kunnen verkennen.

Xbox-games
Cloud
Xbox-games streamend te spelen via tv-app en tv-stick

Nieuwe Plague Tale, Outer Worlds

Fans van horrorgame A Plague Tale: Innocence kunnen uitkijken naar een opvolger in 2022. A Plague Tale: Requiem volgt heldin Amicia in haar strijd tegen de kwaadaardige rattenplaag in de 14e eeuw.

Wanneer we de nieuwe Halo: Infinite kunnen verwachten is vooralsnog wat onduidelijk. De game staat nu ingepland voor eind dit jaar, maar kreeg nog geen definitieve datum. Wel liet Microsoft weten dat we zowel een single-player-campaign als een gratis multiplayer kunnen verwachten.

Verder kondigde Obsidian Entertainment een opvolger op hun satirische scifigame The Outer Worlds aan, kunnen we op 28 oktober een nieuwe Age of Empires verwachten, en komt Flight Simulator op 27 juni naar Xbox.

Ubisoft beet de spits af

Dit is de tweede dag van E3, de grote gamebeurs die bekend staat om zijn belangrijke aankondigingen en vooruitblik op het komende gamejaar. De Franse game-uitgever Ubisoft beet gisteren de spits af met de aankondiging van een nieuwe game in de Mario + Rabbids-serie, Sparks of Hope.

De grote verrassing van de Ubisoft Forward-presentatie was Frontiers of Pandora, een game die plaatsvindt in het universum van de film Avatar (2009). Het spel zal volgend jaar in de schappen liggen.

De E3 duurt nog tot 15 juni.