Hack

Hackers stalen gegevens klanten McDonald's in Zuid-Korea en Taiwan

11 juni 2021 18:39 Aangepast: 11 juni 2021 18:48

McDonald's is in Zuid-Korea en Taiwan getroffen door een hack. Daarbij hebben de hackers persoonsgegevens van klanten buitgemaakt.

Dat bevestigt de fastfoodketen na berichtgeving door The Wall Street Journal. Het zou gaan om maar een klein aantal bestanden, waarvan sommigen zowel gegevens van werknemers als klanten bevat, en niet om een hack met gijzelsoftware, waarvoor geld betaald moet worden om de gegevens weer terug te krijgen.

Het zou ook het niet gaan om betaalgegevens, wel om e-mails, telefoonnummers en adressen die gebruikt worden voor bezorging. Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel mensen precies het slachtoffer zijn geworden. De klanten en werknemers om wie het gaat worden op de hoogte gesteld van de digitale inbraak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cyberaanval op grootste vleesbedrijf mogelijk door Russische hackers

Onderzoek

Daarnaast heeft McDonald's de toezichthouders in Azië geïnformeerd. Ook laat het bedrijf weten vrijdag twee externe consultants te hebben ingehuurd om ongeoorloofde activiteit op een intern beveiligingssysteem te onderzoeken. Aanleiding daarvoor was een specifiek incident waarin de ongeoorloofde toegang binnen een week was opgelost.

Er zouden ook gegevens van werknemers in Zuid-Afrika en Rusland ontvreemd zijn, kwam naar voren uit het onderzoek naar de hack. McDonald's zegt in een verklaring verder dat het bedrijf stappen neemt om de beveiliging te verbeteren.

De laatste tijd worden vaker grotere bedrijven getroffen door soortgelijke computerinbraken. Zo werd het grootste oliepijplijnbedrijf van de Verenigde Staten onlangs nog getroffen door een hack.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple AirTag gehackt: onderzoeker kan bij NFC-chip

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van