Elektrische auto's

Tesla gestart met leveren nieuwe Model S Plaid

11 juni 2021 12:05 Aangepast: 11 juni 2021 12:40
Tesla-ceo Elon Musk bij de presentatie

Tesla is begonnen met het leveren van zijn nieuwste model, de Tesla Model S Plaid, aan zijn klanten. De komende weken zal de leveringssnelheid worden opgevoerd, van enkele honderden per week naar duizenden per week in het komende kwartaal.

Dat beloofde Tesla-ceo Elon Musk bij de presentatie van de Model S Plaid afgelopen nacht in het Californische Fremont. Hij reed daar zelf in de auto en er was een select aantal klanten en Tesla-fans uitgenodigd.

Musk noemde de Model S Plaid, ondanks productievertragingen in de afgelopen maanden, de "snelst geproduceerde auto ooit". Ook was Musk enthousiast over de snelheid waarmee de Model S Plaid optrekt. Volgens hem kan de wagen binnen 2 seconden naar 100 kilometer per uur. "We hebben de barrière van 2 seconden doorbroken", riep Musk enkele keren.

De Model S Plaid, waarbij Plaid een verwijzing is naar de extreem hoge snelheid waarmee een ruimteschip in comedyfilm Spaceballs (1987) optrekt, heeft een actieradius van omgerekend bijna 650 kilometer en een topsnelheid van circa 320 kilometer per uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musk: grootste uitdaging Tesla is het tekort aan chips

Ruim een ton

De auto kost ongeveer 130.000 dollar, omgerekend ongeveer 106.000 euro. Musk zei verder dat de Model S Plaid "sneller is dan een Porsche, maar veiliger dan een Volvo".

Tesla produceert op dit moment vier auto's: de Model S, X, 3 en Y. De Model 3 en Y worden wereldwijd het meest verkocht. De leveringen van de Model Y laten in Nederland nog altijd op zich wachten.

Musk zei tijdens de presentatie niks over andere modellen waar het bedrijf mee bezig is, zoals de elektrische vrachtwagen Semi Truck of de Cybertruck, de elektrische pick-uptruck. Ook de productie van accu's, waarvoor Tesla een eigen fabriek bouwt in de buurt van Berlijn, kwam niet aan bod.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla bekijkt bestuurder voortaan met camera bij gebruik Autopilot

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van