Hackers

'780 gigabyte data van FIFA-maker Electronic Arts gestolen'

10 juni 2021 19:17 Aangepast: 10 juni 2021 19:21

Hackers zijn ingebroken op de systemen van gamegigant Electronic Arts en hebben onder andere de broncode van games zoals FIFA 21 buitgemaakt.

Motherboard vond posts over de hack op ondergrondse hackersforums. Naast broncode voor individuele games gingen de hackers er ook vandoor met de code van Frostbite, het gamemaakprogramma waarop spellen als Battlefield en Dragon Age: Inquisition zijn gebouwd.

In totaal zou het gaan om zo'n 780 gigabyte aan belangrijke data van het bedrijf. Electronic Arts heeft de diefstal inmiddels aan Motherboard bevestigd.

Spelers zouden niks te vrezen moeten hebben. Volgens EA is hun data niet aangeraakt door de hackers. Het bedrijf verwacht verder geen schade te ondervinden aan de hack.

Miniatuurvoorbeeld
CD Projekt Red

Maker Cyberpunk 2077 en The Witcher gehackt: dader eist losgeld

Data mogelijk te koop aangeboden

Motherboard zag screenshots van forumberichten over de diefstal, maar zegt de data zelf nog nergens te downloaden te hebben gevonden. De hackers pogen de gestolen bestanden vermoedelijk te verkopen.

Begin dit jaar werd CD Projekt Red gehackt, het gamebedrijf achter Cyberpunk 2077 en de The Witcher-serie. De hackers vroegen losgeld. Omdat CD Projekt niet op de eisen inging, is de data de afgelopen weken gelekt, waaronder videomontages van fouten uit het spel Cyberpunk 2077.

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van