Elektrische auto's

'Apple praat met batterijmakers over eigen elektrische auto'

09 juni 2021 09:17 Aangepast: 09 juni 2021 10:34
Een batterijfabriek van CATL

Apple praat met de Chinese accufabrikanten CATL en BYD over de levering van batterijen voor een eigen elektrische Apple-auto.

Dat zeggen bronnen tegen Reuters. De gesprekken tussen Apple en de batterijmakers zijn volgens de bronnen nog in een vroeg stadium. Apple zou als voorwaarde voor een deal willen dat de batterijfabrieken voor zijn elektrische auto in de Verenigde Staten worden gebouwd.

CATL, dat onder meer batterijen levert aan Tesla, zou terughoudend zijn om een Amerikaanse fabriek te bouwen vanwege de politieke spanningen tussen Washington en Peking en zorgen over kosten. 

Deels zelfrijdend

Naar verluidt wil Apple zijn elektrische auto in 2024 gaan bouwen. De wagen zou ook deels zelfrijdend worden. Analist Ming-chi Kuo verwacht de Apple-wagen pas na 2025.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

iOS 15 nu te downloaden: dit zijn de vernieuwingen

Project Titan

Het project van Apple voor elektrische auto's heeft de naam Titan en loopt al sinds 2014 toen een eerste ontwerp werd gemaakt. Apple zou daarbij zijn eigen batterijtechniek willen gaan gebruiken. Het is niet duidelijk of in de gesprekken met CATL en BYD wordt gepraat over batterijtechnologie van Apple.

Eerder dit jaar lekte uit dat het Zuid-Koreaanse Hyundai gesprekken met Apple had gevoerd over de ontwikkeling van de eerste Apple-auto. Met welke andere autopartijen de iPhonemaker praat, is niet duidelijk.

Apple test ook al jaren zelfrijdende systemen, waarvoor in de VS testauto's rondrijden.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van