Chiptekort

'Uitbraak virus bij fabriek in Taiwan verergert chiptekort'

07 juni 2021 13:25 Aangepast: 07 juni 2021 16:29

Een grote uitbraak van het coronavirus bij een belangrijke fabriek in Taiwan voor het testen van computerchips kan het wereldwijde chiptekort nog verder verergeren.

Het Taiwanese King Yuan Electronics moest afgelopen weekend zijn belangrijkste locatie sluiten. Inmiddels draait de fabriek op veel lagere productieniveaus, meldt Bloomberg.

King Yuan is een van de grootste chiptestbedrijven ter wereld. Op zaterdag waren er 182 bevestigde gevallen van het coronavirus bij het concern, met name onder buitenlandse werknemers.

Alle buitenlanders in quarantaine

De overheid heeft alle 2000 buitenlandse werknemers van King Yuan nu twee weken in quarantaine geplaatst, wat neerkomt op ongeveer 30 procent van het personeelsbestand. Er zijn tijdelijk lokale werknemers ingehuurd om de productie weer op gang te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Taiwan worstelt met droogte, chipmaker kan watertekort aan

Chiptekort gaat nog lang duren

Taiwan is een zeer belangrijke speler in de wereldwijde chipindustrie. Door de chiptekorten hebben bijvoorbeeld autofabrikanten fabrieken of productielijnen moeten stilleggen. Ook moest Nissan de introductie van een nieuwe elektrische auto uitstellen door de chiptekorten.

Ook fabrikanten van andere apparaten hebben last van de schaarste. Zo verwacht Sony nog tot eind dit jaar te weinig PlayStation 5's te kunnen produceren om aan de vraag te voldoen.

Chipbedrijven zoals het Taiwanese TSMC hebben aangekondigd de productie te gaan verhogen om zo fabrikanten te helpen. Maar het tekort zal naar verwachting nog tot 2023 duren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nissan stelt elektrische SUV uit door chiptekorten

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van