Ga naar de inhoud
Abonnement op populaire twitteraars

Twitter komt met functie 'super volgers': betalen voor exclusieve tweets

Beeld © Getty

Twitter onthult mogelijk binnenkort zijn nieuwe 'super-volg-functie', waarbij populaire Twitter-gebruikers geld kunnen vragen voor exclusieve tweets.

Twitter zei in februari al te werken aan een dergelijke functie. Nu zijn er verschillende afbeeldingen en meer details rond de functie ontdekt in de Twitter-app, door app-onderzoeker Jane Manchun Wong. Voor het Super Follows-programma kunnen alleen gebruikers met minstens 10.000 volgers zich aanmelden. Ook moeten die gebruikers minstens 18 jaar oud zijn en de afgelopen 30 dagen minimaal 25 tweets hebben geplaatst.

Als zulke populaire twitteraars zich aanmelden, kunnen andere gebruikers zich vervolgens abonneren. De hoofdfunctie van Super Follows is bonusmateriaal, zoals exclusieve tweets die alleen voor betalende gebruikers zichtbaar zijn.

Twitter
Lees ook:
Twitter kondigt abonnement met extra functies aan

Twitter test meerdere betaalde functies

Twitter toont de 'super'-gebruikers allerlei categorieën waarmee zij hun tweets kunnen omschrijven. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld sport, nieuws, podcasts en tech. Ook zijn er categorieën voor pornografie; in tegenstelling tot veel andere sociale media staat Twitter naaktbeelden toe.

Tot nu toe was Twitter altijd gratis in gebruik door het tonen van advertenties. Dit jaar voegt het sociale platform meerdere betaalfuncties toe. Begin mei startte een test met een fooienpot, waarbij gebruikers niet betalen voor exclusieve tweets maar uit waardering.

Twitter Blue

Verder test Twitter in Australië en Canada het Twitter Blue-abonnement. Voor omgerekend 3 euro per maand krijgen gebruikers dan extra functies, zoals de mogelijkheid om tweets 'in te trekken'. Twitter noemt het Blue-abonnement 'een oplossing voor de mensen die Twitter het meest gebruiken'.

De
Lees ook:
De president is boos, dus mag Nigeria niet meer twitteren

De beste smartphones in elke prijsklasse

10:50
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter