Ga naar de inhoud
Langverwachte functie

WhatsApp binnenkort te gebruiken op vier apparaten tegelijk

Beeld © ANP

WhatsApp kan binnenkort gebruikt worden vanaf maximaal vier apparaten tegelijk, zonder dat een connectie met een smartphone noodzakelijk is. Dat zegt Facebook-topman Mark Zuckerberg.

Er gaan al jaren geruchten over de komst van zogenoemde multi-apparaat-ondersteuning voor WhatsApp. Die mogelijkheid komt er nu echt, zeggen Zuckerberg en WhatsApp-hoofd Will Cathcart in gesprek met de site WABetaInfo.

Tot nu toe was de smartphone altijd de onmisbare factor voor WhatsApp, ook bij het gebruik van WhatsApp Desktop op de browser of als app voor een pc. Berichten worden door de telefoon verstuurd en ontvangen, dat overzicht wordt aan WhatsApp Desktop doorgegeven.

Synchroniseren

Straks is die verbinding met de smartphone niet meer noodzakelijk, stelt Zuckerberg. "Het was een grote technische uitdaging om alle berichten goed te synchroniseren op meerdere apparaten, zelfs als de batterij van je telefoon leeg is. Maar we hebben dit probleem opgelost", aldus de topman.

WhatsApp
Lees ook:
WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis naar nieuw nummer

iPad-versie straks ook mogelijk

De functie komt volgens Zuckerberg 'snel' beschikbaar. WhatsApp-topman Cathcart spreekt over een uitrol ergens in de komende maanden. De functie zal binnen twee maanden in bètaversies van WhatsApp getest worden.

Cathcart zegt daarnaast dat de nieuwe functie een iPad-versie van WhatsApp eindelijk mogelijk maakt. "We willen erg graag WhatsApp op iPad ondersteunen", aldus de topman.

WhatsApp-account
Lees ook
WhatsApp-account toch niet onbruikbaar bij weigeren nieuwe voorwaarden
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl