Langverwachte functie

WhatsApp binnenkort te gebruiken op vier apparaten tegelijk

03 juni 2021 15:25
Beeld © ANP

WhatsApp kan binnenkort gebruikt worden vanaf maximaal vier apparaten tegelijk, zonder dat een connectie met een smartphone noodzakelijk is. Dat zegt Facebook-topman Mark Zuckerberg.

Er gaan al jaren geruchten over de komst van zogenoemde multi-apparaat-ondersteuning voor WhatsApp. Die mogelijkheid komt er nu echt, zeggen Zuckerberg en WhatsApp-hoofd Will Cathcart in gesprek met de site WABetaInfo.

Tot nu toe was de smartphone altijd de onmisbare factor voor WhatsApp, ook bij het gebruik van WhatsApp Desktop op de browser of als app voor een pc. Berichten worden door de telefoon verstuurd en ontvangen, dat overzicht wordt aan WhatsApp Desktop doorgegeven.

Synchroniseren

Straks is die verbinding met de smartphone niet meer noodzakelijk, stelt Zuckerberg. "Het was een grote technische uitdaging om alle berichten goed te synchroniseren op meerdere apparaten, zelfs als de batterij van je telefoon leeg is. Maar we hebben dit probleem opgelost", aldus de topman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis naar nieuw nummer

iPad-versie straks ook mogelijk

De functie komt volgens Zuckerberg 'snel' beschikbaar. WhatsApp-topman Cathcart spreekt over een uitrol ergens in de komende maanden. De functie zal binnen twee maanden in bètaversies van WhatsApp getest worden.

Cathcart zegt daarnaast dat de nieuwe functie een iPad-versie van WhatsApp eindelijk mogelijk maakt. "We willen erg graag WhatsApp op iPad ondersteunen", aldus de topman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WhatsApp-account toch niet onbruikbaar bij weigeren nieuwe voorwaarden

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van