Datalek

New York Pizza waarschuwt klanten voor phishingmails na datalek

03 juni 2021 08:46 Aangepast: 03 juni 2021 08:53
Een vestiging van New York Pizza in Amsterdam. Beeld © ANP

New York Pizza waarschuwt zijn klanten voor phishingmails die in omloop zijn. De keten is slachtoffer geworden van een hack waarbij klantgegevens zijn buitgemaakt.

Het gaat onder andere om namen, bezorgadressen, mailadressen, telefoonnummers, wachtwoorden en welke pizza's zijn besteld.

Een paar dagen geleden ontving New York Pizza enkele mails van een hacker die beweerde dat hij een grote hoeveelheid klantgegevens had ontvreemd. Hij dreigde deze gegevens te publiceren of te verkopen.

De fastfoodketen stelde na eigen onderzoek vast dat de hacker toegang had tot de database van het bedrijf, waarna de keten melding maakte van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan.

Ondertussen is een mail in omloop die afkomstig lijkt van een mailadres van New York Pizza. De keten waarschuwt klanten niet op de mails te reageren. Ook zou het mogelijk zijn dat klanten worden gebeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Grote bedrijven stuk vatbaarder voor datalekken

Wachtwoord veranderen

In de databases van New York Pizza staan volgens het bedrijf geen bankrekeningnummers of creditcardgegevens van klanten. Wie een account heeft bij New York Pizza wordt geadviseerd om het wachtwoord te wijzigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe truc cybercriminelen: phishing met gevaarlijke QR-codes in mails en brieven

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van