PlayStation 5

Sony toont nieuwe beelden Nederlandse game Horizon Forbidden West

28 mei 2021 13:17
Aloy neemt het op tegen allerlei robotdieren. Beeld © Guerrilla

De Nederlandse game-ontwikkelaar Guerrilla heeft 14 minuten gameplay laten zien van Horizon Forbidden West op de PlayStation 5.

De gameplayvideo is op YouTube terug te kijken in 4K-resolutie, de resolutie waarin de game straks speelbaar is op de PlayStation 5. De game speelt zich af aan de westkust van de Verenigde Staten en is het vervolg op Horizon Zero Dawn uit 2017, dat zich afspeelde in het midden van de VS, met kenmerkende rode gebergten.

In de 14-minuten durende gameplay-trailer is de jungle-achtige omgeving van de westkust te zien, met op de achtergrond de ruïne van de Golden Gate Bridge.

Robots

Horizon Forbidden West speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin mensen weer in stammen leven, en robots de plek van wilde dieren hebben ingenomen. Hoofdrolspeelster Aloy kan zulke robots overnemen, in het tweede deel blijkt dat zij niet de enige mens is die dat kan.

Nieuwe voorwerpen

Naast bekende wapens als de pijl en boog zijn in de trailer ook nieuwe voorwerpen te zien. Zo heeft Aloy een duikmasker, zodat de speler in tegenstelling tot de eerste game kan zwemmen en duiken. Onder water zijn koraalriffen, tropische vissen en waterstromen te zien.

Ook nieuw is een soort vlieger waarmee Aloy van hoge plekken naar beneden kan glijden. Met de nieuwe Pullcaster kan zij juist makkelijk hogerop komen. Ook is er een nieuwe scanfunctie, die toont welke dingen in de omgeving te beklimmen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony gaat PlayStation 5 zelf verkopen in Nederland

Tactiek belangrijker

Guerrilla-game director Matthijs de Jonge vertelt in de trailer dat ook het vechtsysteem is vernieuwd. Nu zijn tactieken en keuzes belangrijker. Met nieuwe munitie kunnen spelers de schilden van robots schieten, om vervolgens met nieuwe combo-aanvallen van dichtbij de zwakke plek te raken.

De trailer van Horizon Forbidden West is te zien in 4K-resolutie met 30 beeldjes per seconde. Het is niet bekend of de game ook met 60 beeldjes per seconde speelbaar wordt.

Horizon Forbidden West verschijnt voor zowel de PS4 als PS5. Wanneer precies is nog niet bekend, eerder zei Sony dat het spel in de tweede helft van 2021 op de markt zou komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PlayStation heeft minstens 25 games in productie voor PS5

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van