Ga naar de inhoud
Sociale media

Facebook staat berichten dat coronavirus uit lab komt weer toe

Facebook gaat geen berichten meer verwijderen waarin gesteld wordt dat het coronavirus door de mens is ontwikkeld. Het besluit volgt op de hernieuwde discussie over de oorsprong van het virus.

"In het licht van de lopende onderzoeken naar de oorsprong van Covid-19 en in overleg met volksgezondheidsexperts, zullen we niet langer de bewering dat Covid-19 door de mens is gemaakt uit onze apps verwijderen", aldus een Facebook-woordvoerder tegen nieuwssite Politico. "We blijven samenwerken met gezondheidsexperts om de veranderende aard van de pandemie bij te benen en actualiseren ons beleid regelmatig wanneer nieuwe feiten en trends zich voordoen."

Facebook stond sinds februari geen berichten meer toe waarin staat dat het virus door de mens is ontwikkeld. Maar sinds kort is toch weer twijfel ontstaan over die 'misleidende bewering', nadat The Wall Street Journal op basis van Amerikaanse inlichtingen meldde dat medewerkers van het laboratorium in de Chinese stad Wuhan - waar de uitbraak begon - al in 2019 klachten hadden die horen bij het virus.

Het laboratorium ontkent dat medewerkers destijds ziek zijn geworden als gevolg van een mogelijke uitbraak van het coronavirus. Een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wees eerder uit dat het virus waarschijnlijk niet uit een laboratorium afkomstig is, maar van dieren. Er kwam veel kritiek op dat onderzoek, omdat China niet genoeg openheid van zaken zou hebben gegeven.

Facebook
Lees ook:
Facebook beperkt nu ook bereik van accounts die desinformatie verspreiden

Nieuw rapport

De Amerikaanse president Joe Biden zei woensdag dat hij de inlichtingendiensten heeft opgedragen zich extra in te spannen om de oorsprong van het virus te achterhalen en binnen 90 dagen met een nieuw rapport te komen. Ook binnen de diensten is volgens de president momenteel onenigheid welke theorie over de herkomst van het virus het aannemelijkst is.

'Nederlands
Lees ook:
'Nederlands trollenleger verspreidt desinformatie over corona'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl