Streaming

'Filmstudio Sony niet te koop voor streamingpartijen'

27 mei 2021 10:53

Sony Pictures, verantwoordelijk voor films als Ghostbusters en Spider-Man, heeft geen plannen een eigen streamingdienst te lanceren. Ook staat de filmstudio niet open voor een overname.

Dat zegt Yoshida Kenichiro, topman van Sony Pictures Entertainment, tegen de Financial Times. Woensdag werd bekend dat de studio MGM, bekend van James Bond, is gekocht door Amazon om content aan te leveren voor de streamingdienst Amazon Prime Video. Studio's als Disney, WarnerMedia, NBC Universal en Paramount kwamen ook met hun eigen streamingdiensten.

"Er wordt drastisch geschoven in de media-industrie, maar ik denk dat onze strategie van het maken van content als een onafhankelijke studio voor diverse partners werkt", aldus Kenichiro. Sony Pictures sloot recent deals over de distributie van films met zowel Netflix als Disney+. Ook heeft het geïnvesteerd in kleinere anime-videodiensten Funimation en Crunchyroll.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony mikt op 1 miljard klanten voor games en entertainment

Hoewel Sony niet van plan is zelf een streamingdienst te lanceren, richt het bedrijf zich wel op manieren om zijn aanbod direct aan klanten te kunnen aanbieden door te investeren in onder meer zijn mobiele omgeving. Ook wil het bedrijf het aantal mensen dat wereldwijd is verbonden aan Sony uitbreiden, bijvoorbeeld via het PlayStation Network. Dat moet worden gerealiseerd door nieuwe samenwerkingen met onder meer andere studio's.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van