Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Radicale groep claimt brand bij Duitse Tesla-fabriek

Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg Beeld © Getty

Een links-radicale groepering heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een brandje in de buurt van waar de nieuwe Tesla-fabriek wordt gebouwd bij Berlijn.

De Duitse 'Vulkangruppe' zegt in de nacht van dinsdag op woensdag elektriciteitskabels in brand te hebben gestoken, melden Duitse media. De activisten vinden elektrische auto's niet milieuvriendelijk en zeggen daarom tegen Tesla te strijden.

De armdikke elektriciteitskabels liggen in een bos op een paar honderd meter van de plek waar de fabriek van Tesla wordt gebouwd. De kabels, die onder meer het bouwterrein voorzien van stroom, hebben volgens de Duitse politie in brand gestaan maar ze zouden nog werken.

De Duitse politie doet verder onderzoek. De links-radicale Vulkangruppe, of Vulkaangroep, is in het verleden vaker in verband gebracht met brandstichtingen.

'Volledig
Lees ook
'Volledig zelfrijdende Tesla nog niet dit jaar de weg op'

Grootste batterijfabriek ter wereld

De enorme fabriek van Tesla nabij Berlijn kan volgens topman Elon Musk de grootste productielocatie voor batterijen ter wereld worden. De productie zal waarschijnlijk pas eind januari volgend jaar beginnen. De bouw van de fabriek stuitte de afgelopen jaren op veel kritiek. Zo waren er zorgen over de mogelijke gevolgen voor de watervoorziening en de lokale fauna.

Eerder deze maand meldde het Duitse vakblad Automobilwoche dat Elon Musk het team dat de leiding heeft over de fabriek meer tijd heeft gegeven om alles voor te bereiden.

Tesla
Lees ook
Tesla stopt met afbouwen auto's in fabriek in Tilburg
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van