Ga naar de inhoud
Hot tub streams

Streamingsite Twitch gaat 'sexy' vrouwen die vanuit bad streamen niet weren

Archieffoto. Beeld © iStock

Videowebsite Twitch gaat vrouwen die vanuit een bad streamen niet weren omdat anderen ze sexy vinden. Adverteerders trokken zich terug van deze streams, maar ze zijn niet verboden.

Twitch is een streamingsite die populair is bij gamers, maar er worden ook andere dingen uitgezonden. De laatste tijd winnen zogenoemde 'hot tub streams' aan populariteit, vrouwen die streamen terwijl ze in bad zitten. 

Twitch
Lees ook:
Twitch gaat streamers die zich elders misdragen straffen

Die streams zijn populair, maar niet bij adverteerders. Die wilden niet dat hun merk geassocieerd wordt met de 'sexy' vrouwen. Daarom stopte Twitch helemaal met het tonen van reclame op die kanalen.

Naakt mag niet

Dat leidde weer tot ophef bij andere gebruikers van Twitch, want de vrouwen doen niets wat niet mag. Naaktheid, seksuele handelingen en pornografie zijn verboden op de website. Volgens de regels mag wel in badkleding worden gestreamd vanuit een bad, een zwembad of vanaf het strand.

Twitch reageert in een blogpost op de ophef. Het bedrijf zegt de streams niet te gaan weren. "Het simpele feit dat je sexy bent is niet tegen de regels. We ondernemen geen actie tegen mensen vanwege hun aantrekkelijkheid."

Amerikaanse
Lees ook:
Amerikaanse politica trekt enorm publiek op gamedienst Twitch

In bikini in badje

Gebruiker 'Amouranth', die gekleed in een bikini games speelt vanuit een opblaasbadje, is een van de bekendste streamers. Zij mag van Twitch gewoon doorgaan met streamen.

De website heeft wel de nieuwe categorie 'zwembaden, bubbelbaden en stranden' gemaakt. Zo kunnen gebruikers en adverteerders de beelden van de 'sexy' vrouwen makkelijker mijden als ze dat willen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update