Overstappen

WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis naar nieuw nummer

21 mei 2021 17:02
Archieffoto. Beeld © ANP

WhatsApp gaat het makkelijker maken om je chatgeschiedenis mee te nemen naar zowel een nieuw nummer als een nieuwe telefoon.

De nieuwe mogelijkheden zitten in een testversie van WhatsApp, meldt WABetaINfo. Die site pluist zulke bètaversies van WhatsApp uit op zoek naar nieuwe functies. Eerder stuitte de site al op de aanstaande mogelijkheid om chatgeschiedenis mee te nemen van Android naar iPhone of andersom.

Tot nu toe is het nog onmogelijk om die chatgeschiedenis van WhatsApp mee te nemen. Wie nu van een iPhone overstapt naar Android, moet alle chats, foto's en video's in WhatsApp achterlaten.

Overstappen naar een nieuw telefoonnummer met behoud van de chatgeschiedenis is al wel mogelijk, maar behelst een aantal stappen. Bovendien is die overstap van nummer alleen mogelijk zolang niet ook wordt gewisseld van Android naar iPhone of andersom.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis tussen Android en iOS

Stappen gestroomlijnd

In een toekomstige update gaat WhatsApp zo'n overstap stroomlijnen. Er komt dan één menu-optie voor het overstappen naar een nieuwe telefoon. In die optie wordt nadrukkelijk gevraagd of ook gewisseld wordt van telefoonnummer. WhatsApp zegt daarbij wel dat de stap eenmalig wordt aangeboden: het overzetten van de chatgeschiedenis is alleen mogelijk bij het wisselen van telefoon en niet meer naderhand.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functie voor alle gebruikers beschikbaar komt. Vermoedelijk zal dat samenhangen met het versleutelen van de chatgeschiedenis, ook een stap waar WhatsApp nog aan werkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WhatsApp-account toch niet onbruikbaar bij weigeren nieuwe voorwaarden

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van