Augmented reality

Snapchat laat gebruikers samen Lego bouwen in AR

20 mei 2021 19:45

Snapchat heeft nieuwe functies die gebruikmaken van de camera in de app aangekondigd. Zo kunnen gebruikers voortaan samen live in een Lens communiceren. Ze kunnen bijvoorbeeld samen op afstand virtuele Lego-bouwsels maken.

Snapchat kondigde vanavond tijdens een presentatie een reeks nieuwe tools en mogelijkheden aan. Een grote rol is daarbij weggelegd voor functies die werken met de camera, de zogeheten Lenses. Zo werden zestien nieuwe tools die werken met augmented reality (AR) gepresenteerd. Daarbij wordt een virtuele laag over het camerabeeld van de telefoon getoond. 

Met de nieuwe Connected Lenses kunnen vrienden live met elkaar communiceren via Snapchat. Voor zo'n nieuwe Connected Lens werkt Snapchat samen met Lego: vrienden kunnen ermee tegelijk virtuele Lego-creaties in augmented reality bouwen. 

Stemcommando's

Ook nieuw is dat Snapchat Lenses voortaan met stemcommando's te bedienen zijn, wat bijvoorbeeld handig kan zijn om foto's hands-free te nemen. Ook het geven van opdrachten door middel van handgebaren wordt mogelijk. 

De Lenses in Snapchat kunnen voortaan live informatie bevatten, bijvoorbeeld updates over producten en prijzen. Ook kunnen live scores en statistieken van sporten, onder meer van de app Strava, worden afgebeeld.

Kleding virtueel passen

Snapchat breidt de mogelijkheid om in augmented reality producten te proberen uit. Het gaat onder meer om het virtueel passen van horloges, sieraden en brillen.  

Gebruikers kunnen via de Scan-functie de outfit van een vriend scannen en direct vergelijkbare kleding kopen. Honderden merken doen mee aan dit programma en delen hun catalogus met Snap.

Modemerken kunnen in Snapchat Lenses ook volledige outfits laten zien, die 'levensecht' moeten worden weergegeven in AR. Bedrijven kunnen voortaan publieke profielen op Snapchat maken, waar ze ook een winkelpagina kunnen starten.

Recepten

Ook kan de app binnenkort recepten aanbevelen nadat de gebruiker de telefooncamera op ingrediënten heeft gericht. 

Snapchat maakte bekend dat het maandelijks 500 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan 40 procent buiten de VS of Europa woont. In India wist Snapchat al vijf kwartalen op rij het aantal dagelijks actieve gebruikers te verdubbelen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snapchat groeit hard door: grotere interesse adverteerders

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van