Accounts koppelen

Spotify en Storytel starten samenwerking rond audioboeken

20 mei 2021 15:46 Aangepast: 20 mei 2021 16:22
Beeld © Getty Images

Luisterboekendienst Storytel start een samenwerking met muziekstreamingdienst Spotify. Vanaf later dit jaar zijn de boeken van Storytel ook in de app van Spotify te beluisteren.

Gebruikers van beide diensten kunnen hun accounts later dit jaar met elkaar koppelen, meldt Storytel. De samenwerking verbetert de distributie van luisterboeken, stelt Storytel. "We willen verhalen beschikbaar maken voor iedereen, overal en altijd."

Storytel heeft een aanbod van in totaal meer dan 500.000 luisterboeken. In Nederland bestaat het aanbod uit 250.000 luisterboeken en e-books. Een deel van die luisterboeken is exclusief te beluisteren op de dienst. Storytel is te beluisteren vanaf 11,99 euro per maand.

Spotify wil alle soorten audio

Storytel gebruikt Spotify's onlangs gepresenteerde Open Access Platform. Met die techniek kunnen makers van allerlei audio-producten hun luisteraars via de apps van Spotify toegang geven tot die producten. "Het is het doel van Spotify om het unieke platform te zijn voor alle audio: muziek, podcasts, live gesprekken en nu via dit partnerschap audioboeken", aldus Spotify. Zowel Spotify als Storytel zijn Zweeds en hebben hun hoofdkwartier in Stockholm.

Spotify zei onlangs ook te werken aan een nieuwe functie voor live-gesprekken, als antwoord op de audiochat-app Clubhouse.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spotify groeit flink door mede dankzij podcasts

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van