Ga naar de inhoud
Tech

XS4ALL biedt klanten gratis bescherming voor alle apparaten

Beeld © iStock

XS4ALL biedt alle klanten de mogelijkheid om hun apparaten gratis te beveiligen met de software van het bekende beveiligingsbedrijf F-Secure. De software is te installeren op verschillende apparaten, zoals pc's, laptops en telefoons.

Internetprovider XS4ALL verlengt daarmee de samenwerking met het Finse beveiligingsbedrijf voor drie jaar, en heeft naar eigen zeggen 'de intentie om deze in de toekomst te blijven verlengen'. Hierdoor zouden klanten voor onbepaalde tijd hun apparaten - maximaal vijf stuks - kunnen beschermen.

Nog maar weinig internetproviders bieden standaard beveiligingssoftware aan voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets, zoals XS4ALL nu doet. Daarnaast gebruikt de internetprovider de gerenommeerde software van F-Secure, in plaats van een eigen - en meestal minder effectief - beveiligingsprogramma te ontwikkelen.

F-Secure Safe

Klanten van XS4ALL krijgen vanaf 1 juli een gratis versie van het Safe-pakket, dat voor 79,95 euro per jaar via de website van F-Secure wordt aangeboden. Het programma ontdekt en verwijdert malware, herkent en blokkeert malafide websites en kan ook worden gebruikt om seks en geweld van het internet te filteren - voor een kindvriendelijk web. En vertrouw je een bestand niet? Dan kun je het opsturen naar F-Secure om het te laten controleren.

Thumbnail

Door de nieuwe overeenkomst tussen XS4ALL en F-Secure kunnen klanten nu ook hun mobiele apparaten beschermen met het Safe-pakket. Deze apps houden de telefoon of tablet veilig door ook naar malware te scannen en malafide websites te detecteren. Maar je kunt via de website van F-Secure ook de locatie van het mobiele apparaat opvragen, het toestel blokkeren of een alarm laten afgaan.

Schatkisten vol informatie

"Telefoons en tablets zijn niet alleen communicatiemiddelen, maar ook schatkisten vol persoonlijke informatie", aldus Mikko Hypponen, de belangrijkste onderzoeker bij F-Secure tijdens een presentatie bij XS4ALL. "Daarom is de beveiliging van je mobiele apparaten belangrijker dan ooit. Vooral bij Android, waar na computers veruit de meeste malware voor wordt verspreid."

Hypponen waarschuwt specifiek voor ransomware, dat bestanden op je apparaat gijzelt en om losgeld vraagt. De opkomst van ransomware valt volgens de onderzoeker te wijten aan de digitale munt Bitcoin, waarmee het mogelijk is om relatief anoniem geld over te boeken. "Bitcoin is niet slecht, maar het geeft criminelen de mogelijkheid om op grote schaal anoniem geld te eisen van slachtoffers."

Bron: RTL Z / Daniël Verlaan
Meer over