Ga naar de inhoud
Twitter Blue

'Twitter komt met abonnement voor achteraf verbeteren van tweets'

Twitter zou werken aan een betaald abonnement met functies zoals het naderhand aanpassen van tweets en het lezen van sites zonder reclame omdat advertenties worden afgekocht.

Het abonnement heet intern nu 'Twitter Blue', ontdekte app-onderzoeker Jane Manchun Wong die vaker onaangekondigde functies in grote apps ontdekt. Het abonnement zou volgens Wong 2,99 dollar per maand kosten en onder meer de gewilde bewerkfunctie bevatten.

Twitter-gebruikers vragen al jaren om een manier om tweets naderhand aan te kunnen passen, bijvoorbeeld bij een spelfout. In 2020 zei Twitter-topman Jack Dorsey nog dat zo'n knop er waarschijnlijk nooit zou komen.

Het abonnement zou ook onder meer een 'collecties'-functie bevatten om bladwijzers naar boeiende sites en tweets in te bewaren. Twitter zou bovendien werken aan een getrapt abonnementsmodel, waarbij het duurste abonnement een soort legale advertentieblocker biedt.

Twitter
Lees ook:
Twitter komt met fooisysteem, meteen privacyzorgen

Advertenties blokkeren

Twitter nam onlangs het bedrijf Scroll over. Die dienst verwijdert tegen betaling advertenties van deelnemende sites. Die sites krijgen dan het bedrag betaald dat zij normaal gesproken door een adverteerder betaald zou worden. Volgens Twitter levert Scroll zelf meer op dan het tonen van advertenties.

In februari waren er al geruchten over de komst van abonnementen en een fooi-systeem op Twitter. Dat fooisysteem is inmiddels al ingeschakeld. Twitter wil nog niet ingaan op de geruchten over één of meerdere abonnementen, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen The Verge.

Twitter
Lees ook:
Twitter waarschuwt vanaf nu gebruikers die 'vervelende taal' uitslaan
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl