Binance

'Belastingdienst VS onderzoekt grootste cryptobeurs ter wereld'

14 mei 2021 09:44 Aangepast: 14 mei 2021 09:49

Bitcoinbeurs Binance wordt in de Verenigde Staten onderzocht op verdenking van belastingontduiking en het faciliteren van illegale handel.

De Amerikaanse belastingdienst IRS doet onderzoek naar het bedrijf om belastingontwijking, maar ook omdat sommige Amerikanen mogelijk illegale handel konden drijven op het platform, schrijft Bloomberg donderdag. Binance is de grootste cryptocurrency-markt ter wereld, gevestigd in de Kaaimaneilanden en Singapore.

Sommige financiele producten mogen in de VS alleen verhandeld worden als de verkoper geregistreerd is bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de toezichthouder voor 'futures'. Een future is een termijncontract waarbij van te voren wordt afgesproken voor hoeveel een aandeel op een bepaald moment in de toekomst wordt verkocht.

Crypto-futures, gelinkt aan digitale tokens, mogen sinds enkele jaren worden verkocht.

Miniatuurvoorbeeld
Cryptomunt

Tesla stopt met bitcoin om hoge CO2-uitstoot, koers onderuit

'Binance beurs met meeste illegale handel'

Volgens analyst Chainalysis was Binance in 2019 verantwoordelijk voor 27,5 procent van alle handel in cryptomunten door cybercriminelen. Dat komt neer op zo'n 624 miljoen euro. Daarmee is de beurs het grootste handelplatform voor illegale cryptomunten ter wereld.

Binance zegt dat het illegale handel in cryptomunten al hard aanpakt, bijvoorbeeld door accounts te blokkeren. In een reactie aan Bloomberg voegt het bedrijf toe, "We nemen onze wettelijke verplichtingen zeer serieus."

De Amerikaanse belastingdienst zou al maanden onderzoek doen naar het platform. Ze zouden zowel klanten als werknemers van Binance onder de loep nemen, en zoeken momenteel naar "mensen die kennis hebben van de zaken van Binance".

 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van