Chiptekort

Techbedrijven VS willen 50 miljard dollar voor eigen chipfabrieken

11 mei 2021 19:45 Aangepast: 11 mei 2021 22:12
Beeld © AFP

Een groep Amerikaanse techbedrijven slaan de handen ineen om de Amerikaanse overheid te overtuigen meer geld te steken in chipfabrieken in eigen land.

Apple, Samsung, Amazon en andere grote techbedrijven kondigden vandaag de 'Semiconductors in America Coalition' aan. Deze coalitie wil dat de Amerikaanse overheid vijftig miljard dollar (41 miljard euro) uittrekt voor de uitvoering van een wet om meer Amerikaanse chipfabrieken te bouwen.

De wet werd eerder dit jaar aangenomen, maar het Amerikaanse Congres trok niet de portemonnee om er daadwerkelijk geld in te steken. De coalitie heeft inmiddels al een brief naar de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gestuurd waarin wordt aangedrongen op financiering voor het plan.

Miniatuurvoorbeeld
Switch

Nintendo verkoopt veel spelcomputers maar vreest chiptekort

Gevolgen van chiptekort

Techbedrijven kampen sinds het begin van de coronacrisis met de gevolgen van het chiptekort. Omdat fabrieken in eerste instantie moeilijk nieuwe semiconductoren konden produceren, zijn er nu niet genoeg chips voorhanden voor alle bedrijven die ze nodig hebben. Zo slagen spelcomputerfabrikanten als Sony en Microsoft er niet in om genoeg PlayStations en Xboxen te bouwen om de vraag tegemoet te komen.

De Amerikaanse coalitie wil niet dat er in korte termijnoplossingen wordt gedacht. De bedrijven geloven dat er meer moet worden geïnvesteerd in de eigen productiecapaciteit, zodat er in een toekomstige crisis niet weer problemen zijn.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van