iPhone 12

Uitbraak corona in iPhone-fabriek: productie onder druk

11 mei 2021 09:12 Aangepast: 11 mei 2021 10:00
Beeld © Getty

In de Indiase fabriek van Apple-partner Foxconn worden als gevolg van de coronapandemie momenteel minder iPhone 12-toestellen geproduceerd.

Veel werknemers van de fabriek zijn besmet geraakt met het coronavirus, melden bronnen aan Reuters. Daardoor is de productie met meer dan de helft afgenomen. Het gaat om een fabriek in de zuidelijke staat Tamil Nadu in India die speciaal voor dat land de smartphones maakt.

India is een van de landen met de meeste smartphonegebruikers. De staat Tamil Nadu is een van de regio's van het land die het hardst getroffen is door een tweede golf van de virusuitbraak. Sinds maandag geldt er een volledige lockdown om besmettingen in te dammen. 

Niemand mag naar binnen tot eind mei

Meer dan 100 Foxconn-werknemers in de staat zijn positief getest op het coronavirus. Het bedrijf laat niemand meer in de fabriek toe tot eind mei, zegt een van de bronnen. "Werknemers mogen wel weg, maar niet naar binnen. Maar een klein deel van de productie draait nog."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iPhone 13 wordt stukje dikker, met groter camera-eiland'

Productie iPhone 12

Werknemers wonen en werken bij de fabriek van Foxconn, 's werelds grootste elektronica-assemblagebedrijf en een belangrijke leverancier van Apple. Het is niet bekend hoeveel werknemers in totaal bij de fabriek werken en wat de volledige productiecapaciteit is.

Volgens het Taiwanese Foxconn is een klein aantal werknemers bij een van de fabrieken in India positief getest op het coronavirus en biedt het bedrijf ondersteuning, waaronder medische hulp, zegt het bedrijf in een reactie.

Foxconn wil verder niets zeggen over de productie van de iPhone 12 of hoeveel personeel uit is gevallen. Apple wilde nog niet reageren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple komt in 2023 met 8-inch opvouwbare iPhone'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van