Drone-bezorging

Brits postbedrijf gaat coronatestkits bezorgen met drones

10 mei 2021 12:05 Aangepast: 10 mei 2021 12:06

Het Britse postbedrijf Royal Mail begint een proef om coronatestkits en andere poststukken met behulp van drones van het Britse vasteland naar de Scilly-eilanden te vervoeren.

Een groot en een klein onbemand vliegtuig bezorgen een maand lang de post op de dunbevolkte eilandengroep, die op ongeveer 45 kilometer van de zuidwestkust van Engeland ligt. 

De proef wordt gefinancierd door de overheid en de universiteit van Southampton en verschillende dronebedrijven zijn erbij betrokken. Een grote, tweemotorige drone kan honderd kilo post vervoeren en is in staat in slechte weersomstandigheden, zoals mist, te vliegen. Dat toestel brengt de post van het vasteland naar de luchthaven van St. Mary op een van de eilanden.

De kleinere drone vervoert de poststukken van daaruit naar de andere eilanden. De drones brengen tijdens de testperiode vooral coronatests over, maar nemen ook onlinebestellingen bij retailers mee. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon mag bezorging met drones testen in VS

Afgelegen gebieden

Als de proef slaagt, overweegt Royal Mail de drones op te nemen in het postnetwerk om post en pakketjes in afgelegen gebieden in het land te bezorgen.

Royal Mail bezorgde afgelopen december zijn eerste poststuk met een drone, toen het een pakket naar een afgelegen vuurtoren op het eiland Mull in Schotland stuurde. Het bedrijf is van plan de komende maanden met bewoners van het eiland te overleggen over het gebruik van drones om post te bezorgen.

Samsung-drones in Ierland

Onlangs begon Samsung in Ierland ook een test met het bezorgen van gadgets met behulp van drones. In de VS worden bezorgdrones ook al langer getest, onder meer door koeriersdienst UPS, Amazon en Google-zusterbedrijf Wing.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Pizzaketen test bezorging met drone op het strand van Zandvoort

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van